Hyppää sisältöön

Tiger Woods avautui uudella tavalla televisiohaastattelussa

Tiger Woods vietti tunnin tunnetun amerikkalaisen talk show isännän Charlie Rosen haastattelussa. Mielenkiintoisessa istunnossa käytiin läpi myös vaikeita ja kipeitä kysymyksiä.

Viime hetken vetäytyminen PGA Tourin Safeway Openista

Tiger sanoi pelin olleen hyvässä iskussa ennen Ryder Cupia. Hän uskoi jatkavansa samalla linjalla Ryder Cup viikon jälkeen mutta väliviikko harjoittelusta antoi pelille yllättävän suuren kolahduksen. Woods ei pystynyt tarvittaviin tuloksiin kilpailuun valmistavissa harjoituksissaan ja päätti jättää debyytin joulukuulle.

Jo pari kuukautta sitten Woods pystyi lyömään palloja täydellä svingillä.

GettyImages

Edessä on jakso kovaa ja kärsivällistä harjoittelua ja Woods uskoo olevansa valmis. Tähtäimessä on Tigerin itse isännöimä Hero World Challenge, joka pelataan tänä vuonna Bahamalla. 

Miksi Tigerin peli ei kulje kuin ennen?

Woods ei ole voittanut major-kilpailua sitten 2008. Syyksi hän listasi lukuisat loukkaantumiset kuten polven nivelkierukan ja akilesjänteen repeämä sekä kolme selkäleikkausta. Woods nimesi myös kolme svingimuutosta, jotka olivat osittain muutoksia loukkaantumisten välttämiseksi. Hän myönsi etteivät kaikki muutokset toimineet ja tehokkaamman tekniikan löytäminen ei aina onnistunut. 

Tigerin mukaan tulevaisuuden onnistumiset tapahtuvat saman kaavan mukaan kuin ennenkin. Isän antama ohje, ”Saat sen, mitä laitat peliin (You get out what you put in to it).” on kirkkaana mielessä. Huipulle nouseminen vaatii runsaasti töitä ja fyysisiä onnistumisia ensin rangella sitten kotikentällä ja lopuksi kilpailuissa.

GettyImages

Woods sanoo pystyvänsä lyömään edelleen pitkälle mutta suhteessa kilpakumppaneihin ei lyöntien pituus tule enää olemaan valttikortti. Kilpailuja on voitettava eri tavoin. Strategia on edelleen tärkeä avain tuloksiin ja sitä edistävät kokemus ja kärsivällisyys. 

Avioero ja julkinen nöyryytys

Vuoteen 2009 asti Tiger Woodsin haarniska oli vaille pienintäkään naarmua. Kaikki kuitenkin muuttui yhdessä yössä. Mysteerisen auto-onnettomuuden jälkeen tulivat julki Tigerin avioliiton ulkopuoliset suhteet, joita oli useampia. Golfjumalan maine muuttui hetkessä vitsien iskulauseeksi. 

Tiger kertoi haastattelussa tehneensä virheitä mutta ei kuitenkaan katunut tapahtunutta. Hän myönsi, että tilanne pakotti kasvuun ihmisenä. 

”Minun oli oltava rehellinen itselleni.” 

”Sivuutin monia asioita, enkä kommunikoinut Elinin kanssa kovinkaan hyvin ja opin siitä.”

”Kääntöpuolella kun kelataan eteenpäin olen parempi kommunikoimaan, puhun ihmisille enemmän syvemmällä tasolla ja opin paljon.”

Tiger on erittäin tyytyväinen suhteeseen ex-vaimonsa kanssa. Hän kertoi, että he tuntevat toisensa paremmin nyt kuin koskaan. Woods nimesi Elinin yhdeksi parhaista ystävistään ja sanoi heidän puhuvan lähes päivittäin.

Kumpi on parempi Tiger Woods vai Jack Nicklaus?

Tigerin mielestä eri aikakausien pelaajia on hyvin vaikea verrata. Hän kuitenkin valitsi oman pelinsä Jack Nicklauksen pelin edelle, mutta samaan lauseeseen lisäsi, että Nicklaus on varmasti samaa mieltä omista taidoistaan ja hyvästä syystä. 

Totuus on se, että molemmat veivät golfin uudelle tasolle omalla aikakaudellaan. 

GettyImages

Tiger ei usko päätyvänsä Jack Nicklauksen 18 majorvoittoon. Hän uskoo saavuttavansa enemmän. Tämä kertoo Woodsin itseluottamuksen kohonneen merkittävästi. Vielä kesällä Tiger mainitsi olevansa tyytyväinen jos ura loppuisi näihin lukemiin (14). Tarmoa on nyt selvästi enemmän.

Haastattelu löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä.

 

Etsi luettavaa