Hyppää sisältöön

Tiger vei ensimmäisen erän kutsukilpailussaan – upea lähestymislyönti oli liikaa muille tähdille

Tiger Woods

Tiger Woods avasi kisaviikon Bahamalla järjestettävässä Hero World Challengessa vakuuttavaan tapaan, lähestymiskisan voitolla. Varsinaisen kilpailun, sekä seuraavan viikon Presidents Cupin osalta haasteet ovat Woodsille jo huomattavasti kovemmat.

Tiger Woods on suurella todennäköisyydellä seuraavien kahden viikon aikana maailman seuratuin urheilija. Hän voitti jo tiistaina kutsukilpailunsa lämmittelykisan.

Keskiviikkona käynnistyvä Hero World Challenge pelataan jo 21:n kerran, Tiger on voittanut viidesti ja ollut viidesti kakkonen.

Tämä saldo, voittojen ja kakkostilojan sama määrä,  on hyvin poikkeuksellinen, sillä koko urallaan Woodsilla on voittoja lähes 2,5 kertaisesti kakkostiloihin verrattuna ( 93×1, 39×2.)

Hero World Challenge toimii hengenkohotustapahtumana USA:n Presidents Cup -joukkueelle, joka matkustaa Karibialta suoraan yhdessä Melbourneen.

Muun maailman joukkue, urheiluhullut aussit, sekä kapteeni Ernie Els odottavat ”nälkäisinä” haasteottelua 1990-luvun alkupuolelta ylivoimaisesti hallinnutta vastustajaansa kukistettavakseen. Haasteottelu on pelattu 12 kertaa, ainoan voittonsa muun maailman joukkue saavuttti samalla Royal Melbournen kentällä 1998 jolla nyt pelataan.

Huomionarvoa Woods saa normaaliakin enemmän Presidents Cupissa tuplaroolinsa kautta. Selkävammainen Woods nimettiin joukkueen kapteeniksi edellisen Presidents Cupin jälkeen, kun mestari oli vielä sairauslomalla, ja vain harva odotti hänen palaavan voittajaksi PGA Tourille, saati Presidents Cupiin kapteeniuden lisäksi myös pelaajana.

Hero World Challenge käynnistyy Bahamalla, Albany Golf Coursella, poikkeuksellisesti keskiviikkona.

-Mukana on 18 pelaajaa, joista 11 USA:n joukkueen edustajia Presidents Cupissa. Eurooppalaisista ovat mukana Jon Rahm, Justin Rose ja Henrik Stenson.

-Tiger Woods on sijoittanut ensimmäisellä kierroksella itsensä pelaamaan Justin Thomasin kanssa.

-Maailmanlistalla paras on edellisvuoden voittaja Jon Rahm (3.), heikoin Jordan Spieth (44.) joka voitti vuoden 2014 kisan kymmenellä lyönnillä

-Palkintopotissa on 3, 5 miljoonaa taalaa, josta voittaja kuittaa miljoonan.

– Tigerin (viisi voittoa) lisäksi useampaan kuin yhteen ykköstilaan ovat yltäneet Davis Love III (2) ja Graeme McDowell (2)

Hero World Challenge

Etsi luettavaa