Hyppää sisältöön

Tiger palkkasi nousevan valmentajalupauksen puttiavukseen

Tiger Woods pääsee taas kyykkyyn lukemaan puttilnjojaan edellisvuoden polvileikkkauksen jälkeen

Tiger Woods ei ole nimennyt virallista valmentajaa itselleen viimeisten vuosien jälkeen. Players Championshipissa Woods on bongattu yhdessä 33-vuotiaan valmentajan, Matt Killenin kanssa.

Tiger Woods lähtee yhtenä ennakkosuosikeista torstaina TPC Sawgrassissa käynnistyvään Players Championshipiin. Maailmanlistan sijalta 11 löytyvä Woods on ottanut kisan alla avukseen nuoren valmentajan, joka on toiminut myös Justin Thomasin valmennustiimissä. 

Matt Killen on noussut raketinlailla golfmaailman valmentajien eliittiin. Killen ei perusta opetustaan millekään yksittäiselle metodille, vaan pyrkii ottamaan valmennettavansa yksilöinä. Tiger Woodsin nimen saaminen opetettavien listaan on varmasti mukava lisä CV:hen 33-vuotiaalle. 

Killen valittiin Golf.comin valmentajien top-100 listalle yhtenä 16:sta uudesta tulokkaasta viimeisessä listauksessa. Killen toimii päävalmentajana Discovery Land Companyn golfkohteissa Nashvillessa Tenneseessa. 

Matt Killen on tallustellut harjoituskierroksen Woodsin seurassa Sawgrassissa

Matt Killen on tallustellut harjoituskierroksen Woodsin seurassa Sawgrassissa

Getty Images

Justin Thomasin valmennuksessa Killen on erikoistunut lähipeliin ja tuloksentekoon. Hänen avullaan Thomas nousi jopa maailmanlistan ykköseksi. Thomasilla ei luonnollisesti ole kuin hyvää sanottavaa valmentajastaan. 

”Olen tuntenut hänet pitkään. Hän on loistava ja saa erityisesti minut tuomaan asiat harjoituksista kisatilanteisiin. Hänen avullaan saan pidettyä asiat yksinkertaisina ja osaan keskittyä olennaisiin asioihin”, Thomas luonnehti valmentajaansa. 

Tiger on palkannut Killenin erityisesti puttivalmentajakseen. Woods oli viime kaudella kiertueen 44:nneksi paras puttaaja tilastojen mukaan. Tänä vuonna hän on niukasti viime vuoden tilastoja perässä lyhyellä otannalla. 

Killen kertoo nauttivansa muilta oppimisesta ja menestyksen seuraamisesta. 

”Tigerin puttaaminen näyttää hyvältä. Nautin muilta oppimisesta ja muiden menestyksestä. Tavoitteeni on jatkaa pelaajien auttamista erilaisilla taitotasoilla ja auttaa heitä saavuttamaan täysi potentiaalinsa”, Killen kertoi Golf.com:ille. 

Etsi luettavaa