Hyppää sisältöön

Tiger palasi parrasvaloihin kivuista kärsien

Tiger Woods palasi parrasvaloihin ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun The Openin. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods ja Rory McIlroy hävisivät selvästi The Match -ottelun Jordan Spiethille ja Justin Thomasille. Tigerilla on vielä pitkä matka huippukuntoon.

Tiger Woods ei ole vielä valmis tositoimiin. Tällaisen johtopäätöksen teki moni media eilisen The Match -haasteottelun jälkeen.

Woods sai bestball-ottelussa parikseen maailmanlistan ykkösen Rory McIlroy, mutta sekään ei auttanut, kun Jordan Spieth ja Justin Thomas veivät selvän 3–2-voiton 12 reiän reikäpeliottelussa.

Iltavalaistuksen alla käyty ottelu pelattiin aamuyöllä Suomen aikaa Pelican Golf Clubilla, Floridassa.

Woodsin osallistumisen mahdollisti se, että pelaajat saivat käyttää ottelussa autoa. Woods on kärsinyt viime aikoina jalkavammasta, joka esti hänen osallistumisen viime viikolla pelattuun Hero World Challengeen.

Woodsin vammassa on kyse kantapäässä olevan lihaskalvon tulehdustilasta, joka tekee kävelemistä kivuliasta – tämä näkyi vahvasti myös eilisessä ottelussa. Pallon lyömistä se ei kuitenkaan estä.

Silti monen tuomio oli se, ettei Woods tule pelaamaan lähiaikoina 72 reiän turnausta ilman golfautoa, vaikka pelillisesti hän välillä väläyttelikin.

Heti ottelun ensimmäisellä reiällä Woods onnistui tekemään birdien.

Lyhyellä par 4:llä se riitti kuitenkin vain reiän tasaukseen. Sen jälkeen Spieth ja Thomas veivät kolme reikää perättäin birdieillä.

Seitsemännellä reiällä Woods ja McIlroy kavensivat yhdellä, mutta heti seuraavalla Thomas ja Spieth pääsivät jälleen birdien ansiosta kolmen lyönnin johtoon.

Peli ratkesi kympillä, joka tasattiin birdieillä. Tuossa vaiheessa reikiä oli enää kaksi jäljellä ja pari Thomas-Spieth olivat kolmen lyönnin johdossa.

Ottelulla kerättiin rahoja hurrikaani-Ianin uhreille. Hurrikaani riehui Floridan lounaisosassa aiemmin tänä vuonna.

Ensi viikolla Woods on tositoimissa jälleen, kun hän osallistuu PNC Championshipiin poikansa Charlien kanssa. Myös tuossa parikilpailussa auton käyttäminen on sallitua.

THE MATHCIN REIKÄtulokset

ReikäWoods ja McIlroyThomas ja Spieth
1-1-1
2E-1 (1 up)
3E-1 (2 up)
4E-1 (3 up)
5EE
6EE
7-1 E (2 up)
8E-1 (3 up)
9EE
10-1-1 (3&2)
11
12

Etsi luettavaa