Hyppää sisältöön

Tiger päätti pitkän hiljaisuuden ja kertoi uransa huipulla olevan ohi: ”Jossain vaiheessa oli lähellä, että olisin kävellyt sairaalasta pois yhdellä jalallla”

Tiger Woodsin Mastersin ykköstila 14 vuotta edellisen vihreän takin lunastamisen jälkeen oli urheiluvuoden hienoimpia tapahtumia kaikki lajit huomioiden

Tiger Woods kertoi Golf Digestin haastattelussa, että jalan kuntoutuessa hän voi edelleen pelata yksittäisiä PGA Tourin kisoja, mutta ura golfin huipulla on nyt ohi. Hän myös sanoi olevansa sinut asian kanssa.

Viime viikolla Tiger Woods julkaisi itsestään kolmen sekunnin svingivideon. Eilen hän antoi Golf Digest -lehdelle 30 minuutin videoyhteyksin tehdyn haastattelun kotoaan käsin.

Haastattelun tärkein viesti oli se, että ura huipulla on nyt ohi, mutta jos rajun ulosajon runtelma kroppa antaa myöten, hän aikoo osallistua silloin tällöin yksittäisiin kilpailuihin PGA Tourilla.

”Minusta tuntuu, että on minun on vielä realistista pelata tourilla joku päivä – ei enää koskaan täyspäiväisesti – mutta valitsemalla tiettyjä kilpailuja aivan kuten Ben Hogan aikoinaan teki”, Woods kertoi lehdelle.

”Luulen, että minun täytyy toimia näin tästä lähtien. Se on valitettava todellisuus, mutta se on minun todellisuuttani. Ja ymmärrän sen ja hyväksyn sen.”

Woods ajoi alkuvuodesta rajusti ulos autollaan ollessaan matkalla kohti televisiokuvauksia erään PGA Tour -tapahtuman jälkeen. Hän satutti vakavasti oikean jalkansa ja oli lähellä, että se olisi jouduttu amputoimaan.

”Jossain vaiheessa oli aika, jolloin oli perhanan lähellä, että olisin kävellyt sairaalasta ulos yhdellä jalalla. En sanoisi, että se oli kuitenkaan 50/50-tilanne”, hän myönsi.

Leikkaukset, joissa hänen luihinsi asetettiin metalisia vahvikkeita, kuitenkin onnistuivat. On suoranainen ihme ja valtavan tahdonvoiman osoitus, että Woods ylipäänsä pystyy svingaamaan mailaa.

”Minun ei tarvitse kilpailla ja pelata maailman parhaita pelaajia vastaan saadakseni suurenomoisen elämän. Selkäleikkaukseni jälkeen minun piti kiivetä Mount Everestille kerran. Minun täytyi tehdä se ja teinkin sen. Tällä kertaa minusta tuntuu, ettei minulla ole enää kroppaa, jolla kiivetä Everestille, ja se on ihan ok. Voin silti pelata golfia ja voin edelleen pelata turnauksen silloin tällöin, jos jalkani tulee ok kuntoon”, Woods kertoo.

”Mutta mitä tulee siihen, että kiipeäisin vuorelle uudestaan ja pääsisin jälleen huipulle, en usko sen olevan realistista”, hän myönsi.

Woodsin mukaan jalan kuntouttaminen on edennyt hienosti, vaikka muutamia takaiskuja onkin sen aikana koettu.

”Tahti ei ole kuitenkaan niin nopea kuin olisi halunnut”, hän totesi.

Woods kertoi, että hän pystyy nykyään kävelemään tasaisella ihan hyvin. Esimerkiksi haastattelu alkoi sillä, kun hän käveli huoneeseen. Mutta toisaalta esimerkiksi nouseminen ja laskeutuminen portaissa tekee edelleen tiukkaa.

”Minulla on vielä paljon tehtävää. En ole (kuntoutuksessa) vielä edes puolivälissä”, hän myönsi.

Katso ESPN-kanavan uutisjuttu haastattelusta:

Etsi luettavaa