Hyppää sisältöön

Tiger kieltäytyi 3,5 miljoonan dollarin starttirahasta

Tiger Woods pystyy kieltäytymään kolmen miljoonan starttirahoista

Tiger Woods ei ole pelannut USA:n ulkopuolella British Openin lisäksi sitten vuoden 2017, jolloin Dubain kilpailu meni täysin vihkoon. Nyt miestä on kosiskeltu takaisin Lähi-itään, mutta Woods on huhujen mukaan kieltäytynyt lähtemästä.

European Tourin kalenterissa kummitteleva Saudi International -kilpailu on pysynyt otsikoissa sen julkaisemisesta lähtien. Kisan alkutaival on ollut vaikea, sillä Saudi-Arabia murhautti Washington Post -lehden kolumnistin lokakuussa maan konsulaatissa Istanbulissa. 

Poliittisen myrskyn keskellä European Tourin kisajärjestelyt ovat olleet suurennuslasin alla. Saudi International on palkintopotiltaan merkittävä (3,5 miljoonaa dollaria), minkä lisäksi saudit ovat laittamassa ilmeisen isojan dollareita myös huippupelaajien houkuttelemiseksi paikalle. 

Suurin kaikista, Tiger Woods, sai huhujen mukaan lähes palkintopotin kokoisen tarjouksen (noin 3 miljoonaa euroa) pelaamisesta ensimmäisessä Saudi Internationalissa. Woods on ollut tuttu näky Lähi-idässä pelaten urallaan useasti niin Dubai Desert Classicin kuin Abu Dhabi Championshipin. 

Tällä kertaa Woods on kuitenkin tekemässä kieltävää päätöstä Saudi-Arabiaan lähtemiseksi. Vielä ei ole tiedossa, onko syy yksinkertaisesti aikatauluihin perustuva, vai onko poliittisella tilanteella tekemistä asian kanssa. 

Onko kisan pelaaminen varma asia? European Tourin johtaja Keith Pelley kommentoi asiaa hyvin poliittisesti. 

”Kisa on kalenterissa ja asiaa tarkastellaan kuten kaikkia muitakin kisoja. Olemme kuulleet kritiikkiä alueesta. Sananvapaus on kuitenkin paljon paremmassa jamassa sosiaalisen median mukaan. Kuulostelemme ja tarkkailemme tilannetta”, Pelley kertoi. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Golfpiste.

Etsi luettavaa