Hyppää sisältöön

Tiger keskittyi kipparin rooliin – Yhdysvallat kahden pisteen takaa-ajomatkalta kaksinpeleihin

Rickie Fowler haali lauantaina Yhdysvalloille puolitoista pistettä.

Presidents Cup huipentuu huomenna yöllä kaksinpeliotteluihin. Kansainvälinen joukkue johtaa, mutta kaikki on vielä auki.

Kansainvälinen joukkue jatkaa Presidents Cupin johdossa, mutta Yhdysvallat kavensi eron kahteen pisteeseen ennen sunnuntaina kisan päättäviä henkilökohtaisia reikäpeliotteluja.

Tilanne on neljän ottelun jälkeen 10–8. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003 Kansainvälinen joukkue pääsee sunnuntain reikäpeleihin johtoasemassa.

Lauantaina Presidents Cupissa pelattiin sekä foursome- että fourball-ottelut.

Päivä alkoi neljällä fourball-peleillä, joiden jälkeen Kansainvälinen joukkue onnistui kasvattamaan johtonsa 9–5:een voitettuaan otteluista kaksi ja yhden päätyttyä tasapeliin.

Sen sijaan foursomessa Yhdysvallat oli vahvempi. Se voitti kaksi otteluissa ja kaksi päättyi tasapeliin. Näin se onnistui kaventamaan pelin ja lisäämään jännitystä päätöspäivälle kisassa, joka pelataan Royal Melbournen kentällä Australiassa.

Lauantaina mielenkiintoista pelissä oli se, että pelaava kapteeni Tiger Woods oli ”hyllyttänyt” itsensä molemmista peleistä, vaikka muodosti torstaina ja perjantaina dynaamisen duon Justin Thomasin kanssa.

Kaksikko voitti molemmat pelinsä, mutta silti kippari jätti eilen pelit väliin kokonaan. Sen sijaan Woods paritti Thomasin Rickie Fowlerin kanssa, mikä kannatti, sillä he napsivat eilen puolitoista pistettä.

”Meidän täytyy ajatella joukkueen parasta. Valmistaudun huomisiin kaksinpeleihin”, Woodsin kerrotaan perustelleen päätöstään.

Tigerin päätös aiheutti hieman ihmetystä, mutta lopulta vaikutus oli kokonaisuutta ajatellen positiivinen. Ennen lauantain pelejä Yhdysvallat oli kolme pistettä perässä. Nyt eroa on siis yksi piste vähemmän.

Neljäs päivä foursome 10–8
Adam Scott ja Louis Oosthuizen vs. Gary Woodland ja Dustin Johnson 2/1
Abraham Ancer ja Marc Leishman vs. Rickie Fowler ja Justin Thomas tasapeli
Sungjae Im ja Cameron Smith vs. Patrick Cantlay ja Xander Schauffele 2/1
Joaquin Niemann ja Byeong Hun An vs. Tony Finau ja Matt Kuchar tasapeli
Kolmas päivä fourball 9–5
Haotong Li ja Marc Leishman vs. Rickie Fowler ja Justin Thomas 3/ 2
Abraham Ancer ja Sungjae Im vs. Patrick Cantlay ja Xander Schauffele 3/2
C.T. Pan ja Hideki Matsuyama vs Webb Simpson ja Patrick Reed  5/3
Byeong Hun An ja Adam Scott vs. Tony Finau ja Matt Kuchar tasapeli

Etsi luettavaa