Hyppää sisältöön

Tiger ja Mickelson tulevat pärjäämään Meksikossa

Woods antoi hyvää palautetta Meksikon peli olosuhteista. Tässä lienee syy Mickelsonin voittoon viime vuonna.

Woodsin keskiviikon analyysistä saatiin hyvä selitys Mickelsonin voitolle kaudella 2018. Club de Golf Chapultepec muistuttaa hyvin vahvasti Kalifornian kenttiä, joilla Phil ja Tiger varttuivat hyvällä menestyksellä. Myös ruoholaatu griineillä ja väylillä on yleinen Kaliforniassa. Viime viikolla Rivierassa pelanneet kilpailijat saivat hyvää harjoitusta tälle viikolle, sillä kentän griinit tulevat pelaamaan hyvin samalla tavalla. 

Suurena erona nähdään vain kentän korkeus merenpinnasta. Lähes 2400 metrin korkeudessa ilma on ohuempaa ja lyönnit kantavat pidemmälle. Woods kertoi ilman vaikuttavan myös lyöntien työstämiseen. Koska kitkaa on vähemmän kierteet eivät vaikuta pallon lentoon yhtä paljon kuin meren pinnalla.

Pallon lennossa on ollut Tigerille reilusti harjoiteltavaa. Woods pelasi kenttää tiistaina ja keskiviikkona. Seura oli myös hyödyllistä, sillä keskiviikkona ryhmässä oli voittoa puolustava Phil Mickelson ja tiistain haroituskierroksella Mickelsonille uusinnassa hävinnyt Justin Thomas. 

Lyöntipituuksien takia kenttä pelaa melko lyhyenä PGA Tourin standardeihin verrattuna. Avaukset ovat kapeita mutta Woods ja Mickelson voivat hyvin käyttää tiiltä muita mailoja kuin draiveria, mikä on molempien pelille eduksi. 

Woodsin parhaita lyöntejä WGC-kilpailuista vuosien varrelta. Saadaanko listalle uusia lyöntejä tällä viikolla?

Etsi luettavaa