Hyppää sisältöön

Tiger tanssitti palloaan viheriöillä entisaikojen malliin, Charlie upotti putit: ”Pidämme hauskaa ja kannustamme toisiamme”

Charlie Woods osoitti pelimiehen elkeitä ja taitoja nilkkavammastaan huolimatta ja sytytti isänsä esittämään parhaita taitojaan. KUVA: GETTY IMAGES

Justin Thomas ja isänsä Mike johtavat PNC Championshipia tuloksella -15. Vijay ja Quinn Singh ovat Woodsien tavoin kahden lyönnin päässä.

Scramblena pelattava PNC Championship oli avauspäivän osalta odotettuakin tasaisempi taisto, jossa peräti 11 paria 20:sta lähtee sunnuntain kierrokselle tuloksista 57-61 ja voitto mielessään.

Ritz-Carlton Golf Clubin Crande Lakes Course on golfturisteille suunniteltu leveä, tasainen, viheriöiltään yksinkertainen ja helppo ampumarata, jossa scrablea pelattaessa tulostaso nousee todella kovaksi.

Vesiesteet ovat näyttäviä, mutta eivät nouse merkittävään rooliin kovan luokan ammattilaisten käsittelyssä. Major-voittajien pareina pelaavat perheenjäsenet pääsevät lähempää avauksia lyödessään isoon rooliin myös viheriöillä, joiden tasaisuuden vuoksi kisassa nähdään hämmästyttävän paljon upotuksia pitkiltä matkoilta.

Kahden vuoden takaiset voittajat Justin ja Mike Thomas kirittivät lauantaina Woodseja. Tigerin lisäksi 13-vuotiaalla Charlie Woodsilla on jalkavamma huolenaan. Hän muljautti nillkansa alkuviikosta ja joutui lauantaina isänsä tavoin muuntamaan svingiään varoen varaamasta painoaan vasemmalle jalalle.

Thomasit ja Woodsit olivat lauantaina pääosan esittäjiä ja kirittäjiä. Tiger jätti joillain tiiauspaikoilla avauksen lyömättä poikansa mätettyä lyhyemmältä matkalta riittävän lähelle viheriötä. Molemmilta Woodseilta nähtiin hienoja lähestymisiä sekä pitkiltä matkoilta upotettuja putteja.

”Pidämme kentällä hauskaa, ruokimme toistemme motivaatiota kannustuksin. Tämä toimii hienosti molempiin suuntiin”, Tiger Woods tiivisti pelin hengen.

Thomasin parivaljakolla on sunnuntaina kahden lyönnin johtoaseman lisäksi etunaan tasaisempi tekemisen taso kenttäpelissä. Golfvalmentajana ansioitunut Mike Thomas on rutinoitunut kilpailja nuoruusvuosiltaan, tässä suhteessa Thomasit ovat John Dalyn ja Daly II:n kanssa kisassa omassa luokassaan.

Selvää on, että yleisön kannustus kohdistuu sunnuntainakin Charlie ja Tiger Woodsiin, jotka pelaavat toisen kierroksensa yhdessä neljästi kisan voittaneen Bernhard Langerin sekä tämän pojan kanssa.

Kilpailussa on mukana myös kaksi naista, kymmenen majoria voittanut Annika Sörenstam 11-vuotiaan poikansa Willin kanssa, sekä maailmanlistan kakkonen Nelly Korda parinaan isänsä, tennniksessä Australian Openin voittanut Petr Korda.

Kärkiparin muodostavat Thomasit, joiden kärkipaikkaa pyrkii kyseenalaistamaan PNC Championshipissa useasti voittotaistossa ollut Vijay Singh poikansa Quinnin kanssa.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät PNC Championshipin toisen päivän suorana klo 18.30-23.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa