Hyppää sisältöön

Tiger ikimuistoiseen voittoon Tour Championshipissä

Tigerin voittotuuletus nähtiin edellisen kerran Japanissa loppusyksystä. Kuva Mastersista 2019 ykkötilan varmistuttua

Tiger Woodsin eilinen kierros jää historiaan yhtenä jännittävimmistä. Woods pelasi lopulta myös koko FedEx Cupin voitosta, mutta jäi niukasti kakkoseksi.

Nyt se on varmaa: Tiger Woods on tullut takaisin. Hän otti voiton yli viiden vuoden tauon jälkeen ja missä paikassa: PGA Tour -kauden päättävässä Tour Championship -kisassa ja vain vajaa viikko ennen Ryder Cupia.

Tiger teki vanhaan tyyliinsä kaiken tarvittavan sunnuntaina. Loistava alku ja tasainen suorittaminen kentän vaikeimmilla väylillä jätti muut pelaaja kilpailemaan kakkossijasta. Parhaimmillaan viiteen lyöntiin kasvanut ero jäi lopulta kahteen. Tigerin ei silti tarvinnut jännittää päätösreiällä, vaan hän pääsi nauttimaan viimeisen griinin tunnelmista. 

Kuka olisi uskonut, että Tiger palaa vielä voittajaksi?

Vain vuosi sitten Woods sai lääkäriltä luvan harjoitella lähipeliä ja puttaamista. Neljä selkäleikkausta johtivat lopulta viimeiseen mahdolliseen toimenpiteeseen, jossa alaselän kaksi nikamaa luudutettiin yhteen. Vastaavaa operaatiota ei nähdä usein huippu-urheilussa, ja Tiger on tiettävästi ainoa golfaaja, joka on pystynyt nousemaan kirkkaimmalle huipulle näin vaikeiden selkäongelmien jälkeen. 

Tiger aloitti kautensa hitaasti, mutta pala kerrallaan hän on pystynyt rakentamaan pelinsä loistavalle tasolle. Voitto Tour Championshipissä on tietysti upea kruunaus loistavalle paluulle PGA Tourilla, mutta unohtaa ei sovi The Open Championshipin kuudetta ja PGA Championshipin toista sijaa. 

Päätöskierroksen jälkeen Woods oli hyvin liikuttunut saavutuksestaan. Viime vuosien vaikeudet terveyden ja yksityiselämän kanssa olivat vakavia. Pitkään näytti siltä, ettei Tiger tule koskaan enää kilpailemaan voitosta golfin pääkiertueilla. 

”Tunteet nousivat pintaan, kun jäin 18. viheriölle yksin. 80 voiton rajan rikkominen tuntuu todella hyvälle”, Woods myönsi.

Tilastollisesti voitto tuli upean draivaamisen ja puttaamisen avulla. Kuin ihmeen kautta Woods onnistui kääntämään kauden kaksi heikkouttaan vahvuuksikseen. Tämän voi uskoa todeksi vain kun kyseessä on Tiger Woods.

Sunnuntain toinen jännittävä tarina oli Justin Rosen taistelu FedEx Cup -voitosta. Pelinsä kanssa pahoissa vaikeuksissa ollut Rose pystyi kaivamaan riittävästi voimaa sisältään ja iskemään ratkaisevan birdien viimeiselle väylälle. Sijoitus neljän parhaan joukkoon riitti täpärästi voittamaan kymmenen miljoonan dollarin bonuksen.

Lyönti huonommin ja FedEx Cup voitto olisi mennyt Tigerille. 

Tarina jatkuu ensi viikolla Ryder Cupissa, jonka lähtöasetelmat ovat entistä jännittävämmät. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa