Hyppää sisältöön

Tiger hakee voittoa numero 83

Tiger Woods pelasi edellisen kerran kisaa joulukuun alussa Presidents Cupissa.

Mikä olisikaan Tiger Woodsille parempi paikka nousta kaikkien aikojen ykköseksi PGA Tourin voittotilastossa kuin Torrey Pines?

Tiger Woods palaa kisakentälle torstaina käynnistyvässä Farmers Insurance Open. Kisa pelataan Tigerille rakkaassa ympäristössä: Torrey Pinesin kentällä.

Kyseessä on Tigerin vuoden ensimmäinen kilpailu. Edellisen kerran hän pelasi numerolappu rinnassa joulukuun Presidents Cupissa, missä Yhdysvaltain joukkue kohtasi Muun maailman tiimin. Tiger oli joukkueensa pelaava kapteeni.

Kotisivuillaan julkaistussa ennakkojutussa Woods kertoi odottavansa innolla kilpailua jo juniorivuosilta tutulla kentällä, sillä nykyään Floridassa asuvat Tiger varttui Kaliforniassa noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä lukiostaan.

Tiger on menestynyt kentällä paitsi juniorina myös ammattilaisena. Ikimuistoisimman voiton hän otti vuonna 2008, kun hän päihitti ”jalkapuolena” Rocco Mediaten 18 reiän uusintaan venyneessä kilpailussa. Kisan jälkeen Woods meni jalkaleikkaukseen.

Tiger juhli 2008 kesäkuussa, kun putti upposi ja hän nousi playoffiin Rocco Mediatea vastaan.

Tiger juhli 2008 kesäkuussa, kun putti upposi ja hän nousi playoffiin Rocco Mediatea vastaan.

Getty Images

Pitkään näytti siltä, että kisa jäisi Tigerin viimeiseksi major-voitoksi. Kuten nyt tiedetään, näin ei ole asian laita, vaan hän palasi golfin ehdottomalle huipulle voittamalla viime huhtikuussa Masters Tournamentin.

Ensi sunnuntaina Tigerilla on jälleen mahdollisuus tehdä historiaa. Mikäli hän voittaa kilpailun, se on hänen uransa 83. voitto PGA Tourilla. Se veisi hänet yksin PGA Tourin voittotilaston kärkeen. Tilaston kärkipaikan hän jakaa nyt Sam Sneadin kanssa.

Tiger nousi Sneadin rinnalle edellisessä pelaamassaan virallisessa PGA Tourin kisassa eli Japanissa kolme kuukautta sitten käydyssä Zozo Championshipissä.

US Open -voiton lisäksi Tiger on muutenkin viihtynyt Torrey Pinesissa, sillä hän voitti kentällä käydyn Farmers Insurance Openin edeltäjän Buick Openin peräti seitsemän kertaa. Toisin sanoen hän on napannut lähes joka kymmenennen PGA Tour voittonsa juuri tällä nimenomaisella kentällä.

Kotisivullaan Woods kertoi, että hän piti Presidents Cupin jälkeen pitkän tauon golfista, eikä koskenut mailoihin, ennen kuin syntymäpäivänään 30. joulukuuta, jolloin hän kävi pelaamassa poikansa Charlien kanssa.

”Halusin päästä vähän eroon golfista. Olin hieman väsynyt fyysisesti ja henkisesti”, hän perusteli.

Vaikka Woodsilla on paljon voittoja Torrey Pinesista, hän ei ole yltänyt kentällä pelatussa PGA Tourin kisassa kymmenen joukkoon sitten vuoden 2013, jolloin hän voitti kisan.

Woods pelaa kilpailun kaksi ensimmäistä päivää Jon Rahmin ja Collin Morikawa kanssa. Kunnon vastuksen Tigerin voittohaaveille antavat myös Rory McIlroy, Justin Rose ja Xander Schauffele., jotka Woodsin ja Rahmin tapaan löytyvät tuoreelta maailmanlistalta kymmenen parhaan joukosta.

Lähtöajat

Etsi luettavaa