Hyppää sisältöön

Tiesitkö nämä faktat Mastersista?

Tietoa Masters kilpailusta ja Augusta Nationalin kentästä.

Ensimmäinen voittaja ja vihreä takki

Horton Smith oli kilpailun ensimmäinen voittaja 1934. Klubi perustettiin vain vuotta aikaisemmin golf legenda Bobby Jonesin ja bisnesmies Clifford Robertsin toimesta. 

Klubin jäsenet alkoivat käyttämään vihreitä takkeja kisaviikon aikan 1937 auttaakseen ja ohjatakseen kilpailun yleisöä. Vihreitä takkeja annettiin voittajille 1949 alkaen ja ensimmäisen takin ansaitsi legendaarinen Sam Snead.

Takki ei käytännössä jää pelaajan haltuun vaan se on palautettava klubille säilytettäväksi seuraavan vuoden kilpailussa. Tämän jälkeen pelaaja saa halutessaan mukaansa kopion omaan vaatekaappiinsa. 

Pelaajien kunniajäsenyys

Vihreän takin ansaitsevat voittajat tulevat klubin kunniajäseniksi. He eivät kuitenkaan saa samoja oikeuksia kuin klubin varsinaiset jäsenet, jotka koostuvat suurelta osin USGA:n johtohahmoista, sekä suurten yritysten pomoista, kuten Bill Gates ja Warren Buffet. Jack Nicklaus on ainoa varsinainen jäsen elossa olevista pelaajista. Arnold Palmer oli myös täysjäsen. 

Kentän suunnittelu ja maamerkit

Kentän suunnitteli englantilainen kirurgi Alister MacKenzie, joka oli tullut kuuluisaksi suunnittelemalla Kaliforniassa kentät Cypress Point ja Pasatiempo. 

Amen Corner (aamen nurkkaus) kuvaa väyliä 11, 12 ja 13. Kolmen reiän jakso sai nimen amerikkalaiselta urheilu kirjoittajalta Herbert Warren Windilta 1958, kun hän kuvaili kentällä kilpailun ratkaisevia tapahtumia. 

Rae’s Creek on Amen Cornerin väyliä haastava puro. Nimi tulee maa-alueen aikaisemmalta omistajalta John Raelta, joka kuoli 1789. 

Magnolia Lane on klubille johtava sisäänkäynti, jota reunustaa 60 magnolia puuta. Puut istutettiin 1850 luvulla. 

Ennätykset ja voittajat

Kilpailun nuorin voittaja on Tiger Woods 21-vuotiaana. Vanhin voittaja on Jack Nicklaus 46-vuotiaana. Jackillä on myös eniten voittoja, yhteensä kuusi kappaletta. 

Kilpailun tulosennätystä -18 jakavat Jordan Spieth (2015) ja Tiger Woods (1997). Woodsilla on myös suurin voittomarginaali 12 lyöntiä, 1997. 

Kahdeksantoista reiän ennätystä 63 (-9) jakavat Greg Norman (1996) ja Nick Price (1986).

 

 

Etsi luettavaa