Hyppää sisältöön

Thriston Lawrence BMW Internationalin sankari – Sami Välimäki 18:s

ThristonLawrence oli vuoden 2021 lokakuussa maailmanlistan sijalla 555. Neljä ykköstilaa ja lukuisat top 10-sijoitukset ovat nostaneet hänet tukevasti sadan joukkoon. KUVA: GETTY IMAGES

Etelä-Afrikan 26-vuotias Thriston Lawrence on kasvanut lyhyessä ajassa merkittävien kisojen voittajaksi. Sunnuntaina hän teki kierrokselleen kahdeksan birdieä ja viisi bogia. Neljä lyöntiä edellä ollut Joost Luiten joutui taipumaan kakkoseksi . Sami Välimäki sortui kahden edellisen päivän tavoin heikkoon starttiin, eikä loppukiriä ollut sunnuntaina varastossa.

Joos Luiten menetti sunnuntaina kolmen lyönnin johtonsa, vaikka kierroksen alkuvaiheilla hänelle ei näyttänyt nousevan uhkaajaa. Seitsemättä pääkiertueen voittoaan hakenut hollantilainen laski varsin kesyn esityksen jälkeen aseet käsistään.

Johtopaikka näytti kipsaavan. Edellisinä päivinä keskimäärin kuusi birkkua tehnyt ja yhtä holaria juhlinut Luiten onnistui sunnuntaina tekemään birkun vain kolmannella väylällä.

Kolmesta bogista viimeisin 17:lla laski edellä pelanneen Thriston Lawrencen johtoon ja yhden lyönnin voittoon.

Thristonin päivän tulos oli 69,-3, Luitenin 74,+2.

Lawrencelle ykköstila oli 1,5 vuoden aikana DP World Tourilla jo neljäs. Ensimmäisen hän saavutti loppuvuodesta 2021 Johannesburgissa, jossa kisa joudutttiin koronaepidemian nopean puhkeamisen takia supistamaan 36-reiän mittaiseksi

CV näyttää todella hyvältä, hän on hallitseva mestari BMW International Championshipin lisäksi South African Openissa sekä Sveitsin klassikkokisassa, European Mastersissa.

Munchenin kisassa Lawrencen paketti oli vahva, kaikki neljä Strokes Gained -tilaston osasta olivat plussan puolella. Lähestymisissä, viheriön ympäristössä ja puttipelissä etelä-afrikkalainen oli 20:n ensimmäisen joukossa, avauksissakin 42.

USA:ssa kaksi majoria ja niiden välissä Jack Nicklauksen kutsukisa tuottivat kaksi karsiutumista sekä sijaluvun 62.

Kokemusta ja rutiinia kovista kisoista saattoi tulla matkassa sen verran, että Saksassa menestysvire löytyi aikaeron tuomasta väsymyksestä huolimatta.

Välimäen mahdollisuudet hukkuivat vesiesteeseen

Sami Välimäki oli kolmannen päivän jälkeen syystäkin tyytyväinen esityksiinsä, joita hän kehui kokonaisvaltaisesti hyväksi. Tilastot tukivat kisan ainoan suomalaisen näkemystä.

Valitettavasti neljäs kierros käynnistyi heikosti hyvistä lyönneistä huolimatta. Välimäki missasi ensimmäisillä pari hyvää birdiepaikkaa, ja otti kentän neljännellä keskeltä väylää, 129 metrin matkalta lähestymisessä pahasti takkiinsa.

Lyönti päätyi veteen 14 metrin päähän reiästä. Dropin jälkeen hän teki tuplan, josta ei kyennyt nousemaan. Birdejä syntyi vain yksi molemmille puoliskoille, bogeja tuplan lisäksi kolme.

Tulossarjalla 69-69-70-75,-5) Välimäki jakoi sijalukua 18. Euroja hänelle tilitetään 21 106.

DP World Tourin pistelistalla sijaluku putosi yhdellä ja on ennen torstaina käynnistyvää British Mastersia 19.

Kauden päätteeksi pistelistan kymmenen parasta, joilla ei vielä pelioikeutta PGA Tourille ole, sellaisen saavat.

Välimäki on Saksan kisan viimeisen kierroksen epäonnistumisesta huolimatta mainioissa asemissa.

Hänen edellään olevista uusia pelioikeuksia jaettaessa jäävät pois ainakin Jon Rahm, Rory McIlroy, Viktor Hovland ja mahdollisesti myös väliaikaisen pelioikeuden kiertueelle hienoilla menestyksillään jo ansainnut Min Woo Lee.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa