Hyppää sisältöön

Thorbjorn Olesen kärjessä Gran Canarialla – kaikki suomalaiset laulukuoroon

Thorbjorn Olesen läväytti tulostauluun luvut 65-61

Thorbjorn Olesen osaa edelleen. Perjantain tulos 61,-9 oli merkki sille että lentokoneessa loppukesästä 2019 häiriköinyt tanskalainen ei ole sanonut viimeistä sanaansa pääkiertueilla.

European Tourin Gran Canarian kisan tulostaso nousi perjantaina suotuisissa olosuhteissa jopa paremmaksi, kuin ennakkoon odotettiin. Mikko Korhosen luonnehdinnan mukaan ”kyläkentällä” jatkoonpääsy edellytti tulosta -5 tai parempi. 
Raja oli kaikille suomalaisillle liian kova.

Janne Kaske (69-67,-4) ja Kalle Samooja (68-68,-4) jäivät lyönnin päähän, Tapio Pulkkasella (67-71,-2) ja Mikko Korhosella (68-70,-2) jäi kolme lyöntiä jatkopaikkaan.
Kokonaisuutena tulos oli iso pettymys, etenkin Samoojan, sekä Korhosen hyvien avauskierrosten otteiden jälkeen.

Edellisviikolla Itävallassa tulokset 84-74 pakkaskelissa tauluun iskenyt Janne Kaske (69-67,-49 harmitteli niukkaa karsiutumista.

Janne Kaske pääsee pelaamaan neljä European Tourin kisaa putkeen

Janne Kaske pääsee pelaamaan neljä European Tourin kisaa putkeen

GETTY IMAGES

”Mun takaysillä (kentän etuysi) oli vielä ihan hyvää taistelua, ei vaan riittänyt. Etuysillä jäi muutama lähestyminen ”metristä kiinni”,  niistä tuli birdiepaikan sijaan sählättyä bogit.”

Oli hieman lyönnin kanssakin tuskailua, pari liian isoa missiä, lähestymiset jäivät liian kauaksi. Pitää terävöittää peliä ennen Teneriffan kisoja, joihin molempiin pääsen mukaan”, Kaske summasi kisaviikon annin.

Mikko Korhonen ruoski myös itseään heikosta toteuttamisesta.

”Laatua uupuu aika paljon omasta tekemisestä. Putteja en upottanut ollenkaan tänään. Kaksi birdieä tuli ja molemmat kahdella putilla. Myös lyöminen oli aika keskinkertaista, terävyys puuttuu.”
”Ei tällaisella kyläbaanalla pärjää, jos putit eivät uppoa, paikkoja oli ihan riittävästi. Ehkä en myöskään syttynyt pelaamaan oikein missään kohtaa. Ei muuta kuin sorvin ääreen takaisin”,  Mikko Korhonen ruoski itseään tiedotteessaan.

Kalle Samoojan kommentit  kertoivat yllättäen jopa motivaation puutteesta tylsällä kentällä. 

”Oli jotenkin aika väsähtänyt päivä. Kenttä on vaan niin tylsä, ettei saanu oikein miestä syttymään. Driverilla täyttä joka reiälle ja sitten puttikisaa hitailla greeneillä, Samooja luonnehti.

”Pelissä sinänsä oli paljon hyviä merkkejä, mutta jos ei kiinnosta, niin vaikea on tehdä tulosta. Toivottavasti ensi viikko tarjoaisi mielenkiintoa enemmän”, Samooja jatkoi suorasukaisella kommentilla tiedotteessaan.

Thorbjorn Olesen yllätti jopa itsensä

Rannevammasta alkuvuodesta kärsinyt Thorbjorn Olesen käynnisti kautensa ilman suurempia odotuksia Meloneras Golfin kentällä. Loppukesästä 2019 lentomatkalla USA:sta Lontoosen häiriköinyt on tanskalainen on  ollut kilpailukieltosakin takia pitkälti sivuraiteella. 
”Poikani Cooperin tulo seurakseni muutama viikko sitten nosti tunnelmaa. Ehdin kuitenkin harjoitella täysipainoisesti vain edellisellä viikolla, joten kenttäennätyksen (61,-9) tekeminen oli yllätys itsellenikin”, hän myönsi.

31-vuotias Olesen on voittanut ET:lla viidesti. Hän oli myös Euroopan Ryder Cup joukkueen jäsen 2018. Nykyinen maailmanlistan ranking 471. kertoo enemmän Olesenin rikkonaisesta suhteesta European Touriin, kuin hänen kovasta kapasiteetistaan.

Edellinen ykköstilansa Olesen saavutti Italian Openissa 2018, jolloin kisa kuului Rolex Seriesiin osana kaupankäyntiä Italian Ryder Cup -isännyydelle vuonna 2023.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa