Hyppää sisältöön

Thomas Pieters ei empinyt siirtymistä LIV Golf Leaguen pelaajaksi – kiertueen palkintopotti kasvaa 150 miljoonaa dollaria edelliskaudesta

Tästä Thomas Pieters muistetaan. Ryder Cup -debyytissään 2016 hän kuritti kaksinpelin lisäksi kolmessa ottelussa USA:n tähtiä Rory McIlroy parinaan. Kuva: Getty Images.

Mahdollinen Ryder Cup -paikasta luopuminen kirpaisee 10 miljoonan dollarin allekirjoituspalkkion saanutta Thomas Pietersia. Belgialaisen avauskierros (76) LIV Golf -kisassa Meksikossa jätti hänet 11 lyönnin päähän kisaa johtavista Paul Caseysta ja Jakon Kokrakista (65).

Thomas Pietersin myöhäinen siirtyminen LIV Golfiin päättyvän viikon alussa oli kiertueen toistaiseksi kovin hankinta vuoden 2023 pelaajalistaan.

Viidestä muusta sopimuksen tehneestä suurin mielenkiinto kohdistuu PGA Championshipia ennen viimeistä reikää johtaneeseen Chilen Mito Pereiraan.

Danny Lee, Brendan Steele, Carlos Munoz ja Dean Burmester ovat lähtökohtaisesti pelaajia, joiden päälle ei sankarin viittaa olla odotuksissa asettamassa.

Ryder Cup -paikan menettäminen satuttaisi

Pieters kielsi medialle antamassaan lausunnossa sen, että hän olisi tehnyt sopimuksen pikaistuksissaan sen johdosta, että ei saanut paikkaa edellisviikon PGA Tourin kisaan, Genesis Invitationaliin, vaikka maailmanlistan sijoitus on 35:s.

”Minulle tarjottiin LIV Golfille paikkaa sen johdosta, että Hudson Swafford on loukkaantumisen takia pitkään poissa. Olisin ollut valmis siirtymään jo silloin kun kiertue käynnistyi, mutta en saanut tarjousta”, Pieters kertoi.

Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen vahvasti ehdolla ollut Pieters myöntää, että hyvin mahdollinen LIV Golfin pelaajien sulkeminen ulos joukkueesta harmittaa.


”Ryder Cup on aina ollut minulle suuri innoituksen lähde ja vuoden 2016 kokemus kisasta oli unelmieni täyttymys. Nautin kovasti myös tammikuussa Hero Cupissa (Manner-Euroopa vs. Iso-Britannia ja Irlanti) pelaamisesta. Jollei paikkaa Ryder Cupiin tule, joudun tyytymään siihen päätökseen ja elämään asian kanssa”, Pieters jatkoi.

Ainakin toistaiseksi LIV Golfin pelaajat, jotka ovat DP World Tourin jäseniä, ovat saaneet pelata myös vanhalla kiertueellaan.

LIV Golf League ilmoitti alkuviikosta, että sen kisaformaatin kehittämiseksi 12 neljän hengen joukkuetta pysyvät kauden aikana muuttumattomina, jollei loukkaantumisia tapahdu.

Kausiansiot kahdeksan miljoonaa pelaaja kohden

Saudi-Arabian valtionhallinnon rahoittaman ammattilaiskiertueen kilpailujen määrä alkaneella kaudella on 14. Edellisvuonna kisoja oli kahdeksan. Tienestilistan ykkönen Dustin Johnson (35 milj. dollaria) kuittasi kokonaispotista (255 milj.) 13,7 %.

Vaikka kisaa kohden palkintopotti pysyy samana, rahaa on jaossa 48 pelaajalle 150 miljoonaa enemmän, yhteensä 405 miljoonaa dollaria. Prosenteiksi muutettuna kasvu on lähes 59.

LIV Golfissa pelaavat kuittaavat kaudella yli kahdeksan miljoonaa dollaria, vaikka mukaan laskettaisiin pari loukkaantumisia korvaavaa pelaajaa.

Edelliskaudella kiertueen pelaajat vaihtuivat tiuhaan, kokonaismäärän ollessa noin 70.

Major-kisojen ovet avoinna LIV Golfin pelaajille

Päättyvällä viikolla The Openin järjestelyistä vastaava R&A sekä PGA Championshipia pyörittävä PGA of America tekivät odotetun päätöksen siitä, että ne LIV Golfin pelaajat, joilla on kategoria kisoihin, pääsevät mukaan.

Masters Tournamentin ja US Openin osalta vastaava päätös oli tehty jo aiemmin.

Kausillla 2012 ja 2014 The Mastersin voittanut Bubba Watson pelaa Meksikossa ensimmäistä kertaa LIV Golfin kisan,
sillä edellikaudella sopimuksen tehnyt vasuri oli loukkaantumisen johdosta kentän laidalla vuoden 2022 kisoista.
Kuva: Getty Images

Mastersiin kiertueen pelaajia pääsee mukaan 17, näiden joukossa kuusi entistä voittajaa Phil Mickelson, Bubba Watson, Patrick Reed, Charl Schwartzel, Sergio Garcia ja Dustin Johnson.

Tulospalvelu LIV GOLF, Meksiko

Etsi luettavaa