Hyppää sisältöön

Thomas kiilasi mukaan Ryder Cupiin – syrjäytti kolme maailmanlistalla edellään ollutta pelaaja

Justin Thomasiin on kippari Zach Johnsonilla luottoa. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkue on valittu, ja mukana ovat muun muassa Brooks Koepka ja Justin Thomas.

Ryder Cupin alkuun on kuukausi aikaa ja Yhdysvaltain joukkue on selvillä, kun joukkueen kapteeni Zach Johnson julkisti tänään villien korttien saajat.

Yllättävin valinta lienee Justin Thomas, jonka pelit eivät ole kulkeneet kummoisesti. Hän muun muassa karsiutui FedEx Cupin finaaleista, eli ei mahtunut PGA Tourin rankingissa 70 parhaan joukkoon.

Maailmanlistalla Thomasin edellä olevista pelaajista Tony Finau, Keegan Bradley ja Cameron Young jäivät rannalle ruikuttamaan. Thomasin puolesta puhuu kuitenkin hänen loistavat meriitit aiemmista Ryder Cupeista. Hänen voittanut otteluistaan kuusi ja hävinnyt vain kaksi. Yksi otteluista on päättynyt tasan.

Johnson soi villin kortin myös LIV Golfiin siirtyneelle Brooks Koepkalle, jonka valinta ei ollut yllätys. Koepka voitti toukokuussa PGA Championshipin.

Neljä muuta villin kortin saanut yhdysvaltalaista oli Sam Burns, Rickie Fowler, Collin Morikawa ja Jordan Spieth. Rankingin kautta joukkueessa paikan olivat jo aiemmin varmistaneet Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa ja Xander Schauffele.

Ryder Cup pelataan tänä vuonna syys-lokakuun vaihteessa Rooman lähellä sijaitsevalla Marco Simonen kenttällä. Euroopan joukkue julkistetaan ensi viikolla.

Etsi luettavaa