Hyppää sisältöön

The Amateur Championshipin voittajan hole-in-one 314 metrin matkalta: ”Caddieni nosti kädet ylös ja meni ihan villiksi”

Aldrich Potgieter sai The Amateur Championshipin voitosta hyvät alkuvauhdit ammattilaisuralleen. Kuva: Getty Images

Etelä-Afrikan Aldrich Potgieter teki PGA Touriin kuuluvan John Deere Classicin maanantaikarsinnassa hole-in-onen , joka oli pääkiertueen kautta aikojen toinen par-nelosilla. 18-vuotiaan juniorin nimi on syytä pistää mieleen, sillä ansiolistalla on myös The Amateur Championshipin voittaminen 17-vuotiaana.

Aldrich Potgieter on ikäisekseen tehnyt kotimaansa lisäksi ulkomailla melkoisia mainetekoja. Kaudella 2020 hän voitti South Australian Junior Mastersin yhdeksällä lyönnillä.

Kauden 2022 The Amateur Championshipissa Potgieter nousi The Amateur Championshipin kautta aikojen toiseksi nuorimmaksi voittajaksi.

Tämä avasi portit The Openiin, The Mastersiin, sekä U.S. Openiin, jossa nuorukainen selvitti cutin ollen lopulta tuloslistan 64.

Maanantaina Potgieter kirjoitutti nimensä PGA Tourin historiaan. John Deer Classicin yhden kierroksen maanantaikarsinnassa hän aloitti Pinnacle Country Club in Milan -kentällä hurjasti.

Par-nelosen pelaamiseen kymmenen sekuntia

Seitsemään ensimmäiseen reikään neljä birdieä ja bogey. Sitten tapahtui jotain, mitä ei , PGA Touriin liittyvässä kisassa ole tapahtunut kuin kerran aiemmin.

17:s väylä vaati häneltä vain reilut kymmenen sekuntia.

314-metrisellä par-nelosella Potgieter ei tiiauspaikalta nähnyt lippua.

”Se oli mieleenjäävä hetki, puolittain sokkolyönti kohden viheriötä. En nähnyt minne pallo päätyi. Caddieni nosti kuitenkin molemmat kätensä ylös ja meni ihan sekaisin juosten väylälle. Oletin, että pallo olisi lähellä reikää”, Potgieter kertoi hetkestä, joka muuttui isoksi juhlaksi caddien ilmoituksen jälkeen.

”Hän huusi sen olevan reiässä. Tämä ei ollut mikään normaali holari, jossa yleisön juhlinnan perusteella pelaaja yhtyy ilonpitoon. Se oli tilanne, jossa sain juhlia lähes itsekseni tuumaten, en voi uskoa tämän tapahtuneen”, sankari jatkoi.

Kahdeksan reikää pelattuaan Potgieter oli kuusi alle kierrostaan. Loput 10 reikää sujuivat huomattavasti tasaisemmin. Kierrostulokseksi jäi sama -6, 66 lyöntiä.

Holarin tekijä jäi lyönnin päähän paikasta torstaina käynnistyvään John Deere Classiciin.

Aldirch Potgieter on pelannut The Amateur Championshipin jälkeen seitsemän pääkiertueen kisaa. Näistä kolme on majoreista. U.S. Openin lisäksi hän on päässyt kerran jatkoon kotimaansa Etelä-Afrikan avoimissa.

Tulospalvelu John Deere Classic

MAINOS

Joko olet GoGolf-jäsen?

GoGolf-jäsenyyteen vuonna 2023 kuuluu muun muassa Fennian tarjoama hole-in-one-vakuutus, joka astuu voimaan aktivoimisen jälkeen.

Etsi luettavaa