Hyppää sisältöön

Thaimaassa ja Saudi-Arabiassa ei LIV-pelaajille maailmanlistan pisteitä heru – OWGR ottaa aikalisän ja tekee selvityksen LIV Golfin ja MENA Tourin liittoutumisen vaikutuksista

Phil Mickelson otti lehdistötilaisuudessa kantaa kuumaan aiheeseen. KUVA: GETTY IMAGES

Golfin maailmanlistaa ylläpitävä OWGR ei myönnä suorilta käsin maailmanlistan pisteitä LIV Golfin pelaajille ainakaan Thaimaan ja Saudi-Arabian kilpailuissa, vaikka se liittoutui OWGR:ään kuuluvan MENA Tourin kanssa.

LIV Golfin yhteistyö Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa toimivan MENA Tourin kanssa ei näyttäisi johtavan ainakaan nopeasti saudirahoitteisen kiertueen toivomaan lopputulokseen.

MENA Tour antoi keskiviikkona tiedonannon OWGR:lle, jossa se kertoi kiertueen jäsenrakenteeseen tehdyistä merkittävistä muutoksista sekä kauden 2022–23 uusista turnauksista.

Käytännössä kyse oli siitä, että LIV Golfin jäsenet saivat MENA Tourin jäsenyyden ja MENA Tourin kauden ensimmäiset kilpailut olivat samoja kuin LIV Golfin turnaukset Bangkokissa ja Jeddahissa. Liittoutumalla MENA Tourin kanssa LIV Golf näki pääsevänsä oikoreittiä pitkin niiden kiertueiden joukkoon, joilla on oikeus jakaa maailmanlistan pisteitä.

OWGR otti tuumaustauon

OWGR otti tänään lyhyesti kantaa LIV Golfin ja MENA Tourin aikeisiin. Se tiedotti pitävänsä asiassa tuumaustauon. Ainakaan kahdessa seuraavassa LIV Golfin kilpailuissa pisteitä vielä pelaajille heru.

”MENA Tourin antama ilmoitus muutoksista ei riitä antamaan OWGR:lle tarpeellista tietoa ennen LIV Golf Invitationalin Bangkokin- ja Jeddahin-kisaa”, OWGR kertoi tiedotteessaan.

”Vasta tarkastelun päätyttyä tehdään päätös pisteiden myöntämisestä MENA Tourin uusille turnauksille, joissa on normaalia määrää vähemmän osanottajia.”

Tiedotteen mukaan säännölliset ja viralliset MENA Tourin tapahtumat ovat edelleen oikeutettuja OWGR-pisteisiin samoin kuin kiertueen Tour Championship.

Maailmanlistan pisteet ovat tärkeitä, koska nousemalla riittävän korkealle rankingissa pelaajan on mahdollista päästä mukaan major-turnauksiin. Pääsyvaatimuksena OWGR:ään on esimerkiksi se, että kilpailuissa on cut 36 reiän jälkeen, eikä LIV Golfin kisoissa karsintarajaa ole.

”LIV:ssä taistellaan pelaajien etujen puolesta”

Kuumaan aiheeseen eli LIV Golfin ja MENA Tourin liittoutumiseen otti kantaa myös Phil Mickelson aiemmin LIV Golfin tiedotustilaisuudessa.

Mickelsonin mukaan LIV Golfin kilpailuissa on niin vahva pelaajisto, ettei OWGR:n on jo uskottavuutensa kannalta myönnyttävä antamaan pisteitä ristiriitaisia ajatuksia herättävälle kiertueelle.

”Mielestäni pelaajien näkökulmasta tuntuu hienolta, että kaikki LIV:ssä taistelevat niin lujasti pelaajien ja heidän etujensa puolesta. Uskon, että golfin maailmanlistalle tämä on loistava tapa säilyttää uskottavuus tuomatta politiikkaa päätöksentekoprosessiin”, Mickelson näki.

”Syy, miksi en ole huolissani, on se, että pisteiden määrä perustuu kentän laatuun, ei turnauksia järjestävään organisaatioon. Ja pelaajistomme laatu on erittäin vahva. Jotta OWGR säilyttäisi uskottavuutensa, heidän on annettava jatkossa turnausten ansaitsema määrä pisteitä kaikilta kiertueilta”, Mickelson perusteli.

Kun Mickelson vastasi toimittajien kysymyksiin, ei tuossa vaiheessa vielä ollut tietoa OWGR:n ottamasta aikalisästä asiassa.

Etsi luettavaa