Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Thaimaan golfmatkailussa uusia trendejä 

Vaikka golfkautta on Suomessa vielä mukavasti jäljellä, voi hiljalleen kääntää katseita jo kohti tulevaa talvea ja Thaimaata.

Thaimaa on suomalaisten kestosuosikki, ja monet ovatkin jo ehtineet varata lennot ja suunnitella matkansa. Nyt lomailijoita kiinnostavat useamman kohteen ‘Multicity’-matkailu sekä pitempiaikaiset visiitit.

Aasiassa jo pitkään vaikuttanut matkailu- ja golfalan yrittäjä Juha-Matti Vuorinen tuntee Thaimaan matkailun kuin omat taskunsa. Vuorisen mukaan jo viime golfkaudella marras-huhtikuussa oli paljon pelaajia, ja uutta talvikautta kohti mentäessä varauskirjat täyttyvät kiihtyvässä tahdissa.

“Kysynnän perusteella matkustuspatoumaa on edelleen, mutta nyt huomaa sen, että kaukomatkailu kiinnostaa koko ajan useampia. Kysytyin paketti on edelleen 13 yötä ja kahdeksan greenfeetä. Multi destination -kohteista suosituimpia ovat olleet esimerkiksi 10 päivää Hua Hinissä ja kolme Bangkokissa tai 10 päivää Pattayalla ja kolme Hua Hinissä”, Vuorinen sanoo.

Kiinnostus myös pidempiin, yli kolmen viikon longstay-reissuihin on kasvussa.

“Koko Thaimaa on käytettävissä, sillä maan sisäiset lennot ovat erittäin halpoja. Kulkeminen lentäen, autolla tai takseilla on halpaa ja helppo organisoida. Monet eivät kuitenkaan halua lentää koska matkan varrellakin on todella paljon nähtävää”, Vuorinen tietää.

Vuorisen golfvinkit etelästä pohjoiseen

Phuket

Phuketista löytyy ihan kaikkea. Siellä golflomaan yhdistyy kätevästi hienot rannat, vilkas yöelämä ja hyvät ravintolat. Alueella on kahdeksan upeaa kenttää, joista parhaaksi nostetaan aina huippukunnossa oleva Red Mountain. 

Samui

Saarikohde, jossa golfin lisäksi houkuttelevat rannat. Huippukenttä Santiburi Koh Samui on kapea viidakkokenttä – jo se huokuu eksotiikkaa!

Hua Hin

Todellinen golfarin paratiisi! Kahdeksan loistavaa kenttää, mm. maailmankuulu Black Mountain. Hua Hinin valtteina ovat hyvät majoitukset sekä niiden sijainti. Hotelleista on alle puolen tunnin matkat kentille.

Pattaya

Reilut 20 golfkenttää, esimerkiksi Siamin kentät, jonka Old Coursella pelataan vuosittain naisten Honda LPGA -kisa. Pattayalla on hyvät golfkentät, vilkas yöelämä ja hyvät shoppailumahdollisuudet.

Bangkok

Alueella on kolmisenkymmentä kenttää, joista tällä kertaa valintana on Summit Windmill, jossa voi pelata myös yögolfia. Sijainti – vain 20 minuuttia lentokentältä – mahdollistaa sen, että kierroksen jälkeen voi siirtyä suoraan aamukoneeseen kohti Suomea.

Chiang Mai

Kuuluisin kenttä on Alpinen Golf, mutta vinkiksi nostetaan Chiang Mai Highlands, jonka vetonauloja ovat sen aina täydellinen kunto, hieno layout ja korkeuserot. Chiang Maissa voi yhdistää mainiosti golfin ja kulttuurin, sillä eksoottisia sightseeing-kohteita on todella paljon, mm. Doi Inthanon kansallispuisto ja norsujen suojelualue.

Idyllinen Katathong on Thaimaan kätketty helmi.

Ensin lennot, sitten suunnittelemaan

Vuorisen kautta matkojen toteutus onnistuu kätevästi ja juuri omaan tarpeeseen. Kaikki tehdään räätälöidysti ja ammattitaidolla. Marssijärjestyksen suhteen Vuorisella on selvä neuvo:

“Kehotan ihan ensimmäiseksi lyömään parhaat mahdolliset lennot kiinni ja sen jälkeen alamme kasaamaan heille pakettia, joihin saa sommiteltua käytännössä ihan mitä vaan. Finnair liikennöi Bangkokiin talvisesongin aikana kaksi kertaa päivässä seitsemänä päivänä viikossa ja Thaimaassa sää on aina sama, joten sen osalta matkaan voi lähteä riskittömästi koska vaan itselle sopii.

“Golfkentille otetaan tulevan talvikauden varauksia jo nyt. Kentille on vielä hyvin tilaa, mutta parhaiden sesonkien ajat (joulu-tammikuu ja tiiausajat 9-12 välissä) myydään lähikuukausina kaikki pois.”

Thaimaalainen keittiö sekä näyttää että maistuu hyvältä.
Bangkok on suosittu golflomailijan kohde.

Ota yhteyttä

Juha-Matti Vuorisen tavoittaa puhelimitse numeroista +66928086911 (thai) ja +358443026196 

WhatsApp, LINE, iMessage, FaceTime 

Facebook / Instagram / Email juhamatti_vuorinen@hotmail.com

Lue lisää

What to do in Thailand

Etsi luettavaa