Hyppää sisältöön

Thaimaan erikoismies taas työn touhussa: ”Matkailun käynnistyessä palvelut entistä parempia”

Juha-Matti Vuorinen lähtee pian Hua Hiniin palattuaan kiertämään Thaimaan golfkohteita luodakseen entistä kiehtovampia paketteja golfareille

Juha-Matti Vuorinen matkusti toiseen kotiinsa Thaimaahan, jossa hän vapautui tiistaina 15 päivän karanteenista. Matkailualalla työskentelevä Vuorinen keskittyy nyt muun muassa uusien kohteiden kartoittamiseen, jotta kaikki on valmista, kun turistit palaavat maahan.

Thaimaa on suomalaisgolfareille kaukolomakohteista Aasian ylivoimainen ykkönen, mutta maan rajat ovat turisteille toistaiseksi kiinni. Ehkä tästä johtuen Thaimaan koronatilanne on verrattain hyvä, kun sitä vertaa yleiseen tilanteeseen maailmalla. Majoitustilat, ravintolat ja golfkentät muiden palveluiden tavoin avoinna.

Juha-Matti ”Juhis” Vuorinen vieraili Thaimaassa ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten. Hän tykästyi maahan, hyvään palveluun, kenttiin ja ilmastoon.

Hua Hinin kentistä Banyan (kuvassa) kilpailee Black Mountainin kanssa alueen parhaan golfkeskuksesn tittelistä

Hua Hinin kentistä Banyan (kuvassa) kilpailee Black Mountainin kanssa alueen parhaan golfkeskuksesn tittelistä

Vuorinen on asunut Hua Hinissa jo usean talvikauden ajan. Hän työskentelee matkailualalla tarjoten golf-, vapaa-ajan- ja majoituspalveluja suomalaisille turisteille. Kesät hän opettaa golfia Satakunnan alueella.

Parisen viikkoa sitten hän matkusti takaisin toiseen kotimaahansa Thaimaassa asuville järjestetyllä kotiutuslennolla, joka lähti Kööpenhaminasta.

Vuorinen pääsi lennolle, koska hänellä on Thaimaahan työlupa. Se mahdollistaa maahan matkustamisen myös pandemia-aikana. Yhdensuuntainen lento Kööpenhaminasta Bangkokiin maksoi noin tuhat euroa.

Ennen koneeseen nousua hänen piti toimittaa todistus negatiivisesta koronatestistä, joka oli tehty enintään 72 tuntia aiemmin, hyväksyä  hakulomakkeessa oleva sitoumus kahden viikon omakustanteisesta karanteenista viranomaisten osoittamassa hotellissa Bangkokissa sekä esittää sairausvakuutus, jossa on minimissään 100 000 sairauskulukatto kattaen myös koronaviruksen hoidon.

Tiistaiaamuna Vuorinen vapautui 15 vuorokauden karanteenista palaajille osoitetusta hotellista.

15 vuorokauden aikana 45 minuutin kävelyt altaan ympäri olivat päivän ainoat hetket ulkona

15 vuorokauden aikana 45 minuutin kävelyt altaan ympäri olivat päivän ainoat hetket ulkona

juha-matti vuorinen

”En muista koskaan levänneeni niin huolella kuin tuon jakson aikana. Vuorokaudessa pääsimme ulkoilemaan 45 minuutin ajan, ruoka tuotiin huoneen oven taakse. Ehti rauhoittua, oli aikaa kohdata itsensä silmästä silmään ja tehdä etänä myös rauhassa  niitä töitä, joille ei arjessa ole jäänyt aikaa. Kokonaisuutena tämä oli paljon  positiivisempi kokemus, kuin ennakkoon kuvittelin”, Juhis Vuorinen kuvailee.

Koti, työ ja harrastukset Hua Hinissa

Juhis Vuorinen on erittäin aktiviinen sosiaalisessa mediassa. Ennen matkalle lähtöään ja maahan saavuttuaan hän on jakanut seuraajilleen kokemustensa lisäksi tietoa Thaimaan ja muun Aasian tilanteesta golfmatkailun tilasta, sekä vastannut mitä erilaisimpiin Thaimaan matkailuun liittyviin kysymyksiin.

”On vaikea ennustaa milloin rajat voisivat aueta. Tämä talvikausi on varmasti pitkällä seuraavan vuoden puolella, kunnes Thaimaahan suuntautuva matkustaminen on mahdollista.”

Luonnollinen kysymys Vuoriselle kuuluu, miksi hän näki niin paljon vaivaa ja kulutti tuhansia euroja matkustaaksen maahan, joka on turisteilta suljettu?

Yhteistä riemua green cardin suorittamisen hetkellä. Juha-Matti Vuorinen opettaa kesäkaudella Raumalla, Alastarossa sekä Nakkilassa.

Yhteistä riemua green cardin suorittamisen hetkellä. Juha-Matti Vuorinen opettaa kesäkaudella Raumalla, Alastarossa sekä Nakkilassa.

”Minulla on asunto, tyttöystävä ja paljon ystäviä Hua Hinissa. Työ ja arkielämä on vuosittain noin 7,5 kuukauden ajan Thaimaassa. Pääsen tässä tilanteessa tehokkaasti reissaamaan maata ympäri, etsimään uusia kohteita ja syventämässä suhteita nykyisiin kumppaneihin.” 

Vuorinen raportoi GoGolfin lukijoille yhteistyössä Thaimaan matkailua edistävän Amazing Thailandin kanssa kenttien tilanteesta, uusista kohteista ja golfin lisäksi muista matkailijoita kiinnostavista asioista. Jutut kootaan myös Koe Thaimaa -sivustolle.

”Käyn tutustumismatkoilla loppusyksystä ainakin Phuketissa, Pattayalla, Bangkokissa, Khao Yaissa, Chiang Maissa ja Chiang Raissa.”

Vuorinen on todellinen golfin monitoimimies, joka on elinkeinonharjoittana mukana Hua Hin Golf Toursissa sekä kahdessa hotellissa Hua Hinissa. Tämän lisäksi hän tekee golfopetusta sekä Suomessa että Hua Hinissa.

”Opetustyötä riitti koko kesäkauden ajaksi aamusta iltaan Raumalla, Alastarolla ja Nakkilassa. Karanteenin aikana korostui sekin, kuinka suuren mahdollisuuden golfopetuksen tekemiseen nykytekniikka tarjoaa. Jatkan opetusta etenkin videoiden avulla kotimaisten asiakkaitteni kanssa.”

Palm Hills on hintatasoltaan edullinen, mutta tasokas kenttä Hua Hinissa

Palm Hills on hintatasoltaan edullinen, mutta tasokas kenttä Hua Hinissa

Kaikessa toiminnassaan Vuorinen painottaa kokonaisvaltaista palvelua 24/7 periaatteella. Eikä tämä jää korulauseeksi. Käytäntö on opettanut, että tämä 29-vuotias energiapakkaus tarttuu toimeen hätkähdyttävän nopeasti ja aina positiivisella asenteella.

”Rakkaudesta lajiin. Siitä urani golfissa on lähtenyt. Golf eri muodoissaan, Thaimaa ja kanssakäyminen ihmisten kanssa antavat virtaa. Avoimmuus, aktiivisuus ja golfarien auttaminen silloinkin, kun se ei liity omiiin liiketoimiiin on minulle luontaista. Ja kyllä nämä sitten monella muotoa tuovat myös kontakteja sekä kauppaa”, Juhis Vuorinen kuvailee filosofiaansa.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana hioa omista palvelupaketeista entistä parempia. Sellaisia, että kun kauppa taas aukeaa, olemme valmiita räätälöimään asiakkaille juuri heidän toiveittensa mukaisen kokonaisuuden.”

Juha-Matti Vuorinen Facebookissa

Etsi luettavaa