Hyppää sisältöön

Texas Rules – Jordan Spieth yleisön suosikkina Byron Nelson Championshipissa

Jordan Spiethilla on voitto alla edellisestä PGA Tourin kisastaan. KUVA: GETTY IMAGES

Kolumbian Sebastián Muñoz (-21) saa finaalikierroksella kirittäjikseen TPC Craig Ranchin kentällä teksasilaisten supersuosikin Jordan Spiethin (-20) sekä Chilen Joaquin Niemannin (-19).

Dallasin kupeessa McKinneyn idyllisessä pikkkukaupungissa pelataan sunnuntaina Teksasin golflegendoista suurimpiin kuuluvan Byron Nelsonin nimeä kantava PGA Tourin kisa.

Nelson voitti urallaan 52 kertaa PGA Tourilla. Samana vuonna, 1912 syntyneellä Sam Sneadilla ykköstiloja oli 82.

Kymmenittäin teksasilaisia tour-voittajia on juhlittu Nelsonin ja Sneadin jälkeenkin.

Kuluvalla kaudella, kolmen viimeisen kuukauden aikana voittoja on Teksasiin kirjattu viisi.

Neljä Scottie Schefflerille, yksi Jordan Spiethille.

Texas on lyhyellä aikavälillä taas osavaltioista golfmenestyksellä mitaten ykkönen.

Jos apuja halutaan hakea naisten puolelta, maailmanlistan ykkönen Korean Jin Young Ko on valinnut Teksasin kotiosavaltiokseen USA:ssa

Sunnuntaina mahdollisuutensa voittoon on kisaa johtavan Sebastián Muñozin ykköshaastajalla Jordan Spiethilla, mutta myös Scottie Schefflerilla (-16)

Sebastián Muñoz kaasutteli karkuteille, neljän lyönnin johtoon torstain tuloksellaan 60,-12.

Teksasissa opiskellut kolumbialainen on vain lyönnin edellä Jordan Spiethia, joka tavoittelee PGA Tourilla ykköstilaa joka olisi järjestyksessään 16:s, ja Australian Openin ykköstila huomioiden 17.

Saldo on kova kun muistetaan, että Spieth täyttää 29 vuotta loppukesästä.

“Minulle avautuu meneillään olevassa kisassa toistaiseksi paras mahdollisuuteni yltää ykköseksi. Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että en ottaisi voittamisesta painetta. Tavoite oli terävöittää peliä seuraavan viikon majoria varten.”

”Kun mahdollisuus aukesi, parempaa valmistautumista PGA Championshipiin ei olekaan, kuin voittaa edellinen kisa”, Spieth järkeili lauantaina pelattuaan tuloksen 64,-8.

Vankka kokemus kahden perättäisen kisan voittamisesta

Jordan Spiethin menestys kulkee usein melkoista vuoristorataa. Kuluvalla kaudella ja edellisellä hän voitti kertaalleen.

Sitä ennen oli yli 3,5 vuoden voitoton putki.

Kahden perättäisen ykköstilan putkia Spiethilla on voittomäärään nähden runsaasti, peräti kolme.

Nämä ajoittuvat luonnollisesti menestyksen kultaamaan ajanjaksoon, kausille 2014-2017.

2014 hän oli paras Australian Openissa, samoin seuraavassa kilpailussa, Tiger Woodsin kutsukisassa Hero World Challengessa.

2015 kesäkuussa Spieth nosti ensin US Openin voittokannua ja oli ykkönen myös seuraavassa kisassaan John Deere Classicissa.

Viimeiseen kahden voiton putkeen mahtuu myös major. 2017 Spieth lämmitteli Travelers Champioshipin voitolla, ennen matkaansa Royal Birkdaleen, josta hän sai vuodeksi matkaansa Claret Jugin The Openin voiton merkiksi.

Sebastian Muñozin takana potentiaalisia voitontavoittelijoita on 1-5 lyönnnin päässä yhteensä kymmenen, joten kahden titaanin välisestä taistosta ei suinkaan ole Teksasissa kysymys.

AT&T Byron Nelson Championshipin kärkikolmikko Sebastián Muñoz Jordan Spieth Joaquin Nieman lähtee kierrokselleen kello 19.30

Discovery+ ja Golftv näyttävät kisan viimeisen kaikki neljä päivää suoratoistopalveluissaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa