Hyppää sisältöön

Tero Kumpulainen valittiin PGA:n johtoon – ”Elmo” Keskitalo palaa golfiin PGA:n hallituksen jäsenenä

Mika Walkamo luovutti eilen PGA:n puheenjohtajan nuijan  Tero Kumpulaiselle.

PGA:n vuosikokous nuijittiin eilen läpi. Sekä hallituksen puheenjohtajasta että hallituksen jäsenistä äänestettiin.

Suomen PGA:n puheenjohtaja vaihtui eilen. Ammattilaisgolfarien järjestöä 11 vuotta johtanut, Vanajanlinna Groupin omistajiin lukeutuva Mika Walkamo ilmoitti jo vuosi sitten jättäytyvänsä pois tehtävästä, ja torstaina hänen tilalleen valittiin urheilumarkkinoinnin parissa pitkän uran tehnyt Tero Kumpulainen. Kumpulaisen vastaehdokas oli kokenut golfopettaja Jan Forsell.

51-vuotias Kumpulainen on ollut järjestämässä Suomeen muun muassa jääkiekon MM-kisoja, ja vuosina 2005-2011 hän vastasi Talissa pelatun naisten Euroopan-kiertueen kilpailun, Finnair Mastersin, järjestämisestä. Golfia Kumpulainen on pelannut 80-luvulta saakka, ja golf on edelleen tärkeä harrastus koko viisihenkiselle perheelle.

Molemmat ehdokkaat ovat toimineet aiemmin PGA:n hallituksessa. Kolme vuotta hallituksessa istunut Kumpulainen oli tänä vuonna erovuorossa, mutta hänet ”ylennettiin” nyt äänestyksessä rivijäsenestä puheenjohtajaksi.

”Otan tämän puheenjohtajuuden vastaan nöyrillä mielin ja samalla innostuneena. Golf on hieno laji, ja tämä on hieno kunnianosoitus tulla valituksi PGA:n puheenjohtajaksi”, Kumpulainen sanoi.

PGA tärkeimmät tehtävät ovat toimia suomalaisten golfammattilaisten etujärjestönä. Lisäksi se omistaa Finnish Golf Touria pyörittävän Suomen Golfkiertue Oy:n. PGA järjestää myös koulutustoimintaa. Esimerkiksi tänä syksynä suomalaisia golfvalmentajia on ollut kouluttamassa kaksi alan huippunimeä: Chuck Cook ja Phil Kenyon.

”PGA:n rooli on tähänkin asti ollut kohtalaisen hyvä, mutta haluan edelleen terävöittää sitä. Terävöittämisellä tarkoitan yhteistyötä eri tahojen kanssa, mutta myös PGA:n omaa roolia. PGA:n pitää olla terävämpi suomalaisen golfin markkinoinnissa. Yhtenä keinona haluaisin nähdä PGA-opettajien aktiivisemman läsnäolon uusien pelaajien uran alkutaipaleella”, Kumpulainen linjasi.

Myös hallituksen toinen erovuoroinen jäsen Mikael Hästbacka jatkaa hallituksessa. Hästbacka on sisältömarkkinointiyritys Sima Helsingin toimitusjohtaja, ja lisäksi hän kuuluu Helsingin Golfklubin johtokuntaan.

Uutena jäsenenä hallitukseen nousee Mika Walkamon tilalle Petri Keskitalo, joka työskentelee tätä nykyä rakennusliike Jatkeen viestintä- ja markkinointijohtajana. Ennen nykyistä pestiään hän työskenteli Linna Golfin toimitusjohtajana.

Hallitukseen asettui ehdolle myös Timo Rauhala, joka on Suomen johtavia golfvalmentajia.

Uuden puheenjohtajan valinta oli houkutellut Vuosaaren golfklubilla pidettyyn syyskokoukseen kolmisenkymmentä osallistujaa, mitä voi pitää hyvänä määränä pienessä järjestössä, jonka jäsenkunta on jakautunut ympäri Suomen. Joinakin vuosina syyskokoukseen on osallistunut vain kourallinen ihmisiä.

Etsi luettavaa