Hyppää sisältöön

Tenniksen supertähden uusi urasuunnitelma – ammatticaddien työ kiinnostaa

Tenniksessä Andy Murray on jo tottunut kantamaan omia urheiluvarusteitaan kentällä.

Andy Murray paljasti lehtihaastattelussa, että tennisuran jälkeen häntä kiinnostaisi työskennellä ammattilaisgolfarin caddienä.

Kolminkertainen grand slam -voittaja Andy Murray valotti urasuunnitelmiaan lehtihaastattelussa. Skotlantilainen tähtipelaaja kertoi, että häntä kiinnostaa caddien ura tourilla, kun hän joskus riisuu hikinauhat viimeisen kerran ranteistaan ja ripustaa tenniskengät naulaan.

”Pidän todella paljon golfissa, joten ura caddiena ammattilaiskiertueella olisi jotain sellaista, jonka voisin pitää jännittävänä”, skottipelaaja sanoi Gentleman’s Journal -lehdessä.

33-vuotias Murray sanoo, että caddiena hän voisi oppia paljon lisää golfista. Hän myös kokee, että golfin ja tenniksen henkisessä puolessa on paljon yhtäläisyyksiä. 

”Uskon, että tässä mielessä voisin auttaa golfaria”, hän sanoo.

Rahan vuoksi Murrayn ei tarvitsisi töitä paiskia, sillä hän on voittanut urallaan palkintorahaa yli 60 miljoonaa dollaria eli enemmän kuin yksikään ammattilaisgolfari European Tourilla.

Kaikkiaan peräti 45 turnausta voittanut Murray on tuoreella ATP-listalla hän on sijalla 119. 

Golfia Murray pelaa seiskan tasoituksella. Hänen kotikenttänsä on Lontoon lähellä sijaitseva hienostoklubi Wentworth Golf Club, joka tunnetaan myös European Tour -kilpailun pitopaikkana.

Pari vuotta sitten hän osallistui kotiklubinsa mestaruuskilpailuihin – huonolla menestyksellä. Murray kertoi kilpailun jälkeen jännittäneensä kilpailua niin paljon, että löi avausreiällä peräti kolme sokettia. Kierrostulos oli lopulta 101.

Murray ei ole ainoa entinen tennistähti, jota kiinnostaa golf ammatillisessa mielessä oman kilpauran päättymisen jälkeen.

Venäjän Jevgeni Kafelnikov tähtäsi tosissaan golfammattilaiseksi ja Rion olympialaisiin vuonna 2016, mutta riittävää menestystä ei tullut. Hän pääsi kokeilemaan taitojaan muun muassa Challenge Tourin ja European Tourin kilpailuissa.

Rion kisoissa olympiakultaa muuten voitti – tenniksessä – Andy Murray.

Etsi luettavaa