Hyppää sisältöön

Teiniketo karkasi muilta isä mailapoikanaan – miesten kisaa johtavat Mikkola ja Salminen

Ossi Mikkola ja Tia Teiniketo johtavat Sarfvikin Finnish Tourin kisaa.

Finnish Tourin kolmas osakilpailu ratkesi naisten osalta jo ennen päätöskierrosta. Miehissä luvassa tiukempi kamppailu voitosta.

Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola ja Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen jakavat kahden kierroksen jälkeisen kärkitilan Sarfvikissa pelattavassa Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa. He ovat yhteistilanteessa kuusi alle parin.

Naisten kilpailussa vaaditaan sunnuntaina ihmeitä, että voittajanpuhetta pitää joku muu kuin Suur-Helsingin Golfin Tia Teiniketo (-2), sillä hän lähtee peräti yhdentoista lyönnin johtoasemasta päätöskierrokselle.

Ossi Mikkola pelasi lauantaina virheetöntä golfia aina viimeiselle reiälle asti, johon livahti päivän ainoa bogey.

”Tänään oli vähän heikko lopetus, kun se ysi oli birkkureiäksi kaavailtu reikä”, 10. tiiltä kierroksensa aloittanut Mikkola sanoi.

Päätösreiän bogey ei kuitenkaan saanut Mikkolaa huonolle tuulelle, vaan hän iloitsi hyvin sujuneesta kierroksestaan.

”Tänään oli hyvä päivä. Upotin pari pidempää puttia. Täällä on täydelliset greenit – nopeat ja kaltevat. Se on harvinaista, että pääsee Suomessa pelaamaan maksimibreikeillä”, Mikkola kehui Sarfvikin New Coursea.

New Coursella ei ole ylettömästi tilaa avauksissa, sen Mikkolakin on joutunut toteamaan.

”Itse tykkään yleensä lyödä draivia joka väliin, mutta nyt ollaan rauta-2 kourassa koko ajan.”

Mikkola ja Salminen lähtevät päätöspäivään pienen etumatkan turvin, sillä kolmatta sijaa jakavat Ilari Saulo ja Alex Hietala (-3) ovat kolmen lyönnin päässä.

Miesten kilpailussa cut-raja oli +8.

Teinikedolla isä caddienä

Naisten todistetaan tänä viikonloppuna harvinaista ylivoimaa, sillä Tia Teiniketo on karannut aivan omille luvuilleen kahden ensimmäisen päivän aikana. Molemmat kierrokset 71 lyönnillä pelannut Teiniketo johtaa toisena olevaa Jasmiina Kiviniä peräti yhdellätoista lyönnillä.

Teinikedon tuloskorttia (15 paria, 2 birdieä, 1 bogey) katsoessa näyttää siltä, että lauantaina oli rauhallinen päivä kentällä, mutta totuus on hieman toinen.

”Tuloskortti näyttää siistimmältä, mitä peli todellisuus oikeasti oli. Muutamalla reiällä par oli oikeasti hyvä tulos”, Teiniketo kertoi päivästään.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä Teiniketo johti kilpailua jo seitsemällä lyönnillä, ja se vaikutti hieman hänen peliinsä.

”Onneksi isä oli caddiena, se selkeästi rauhoitti. Huomasin, että jännitin alussa”, Teiniketo myönsi.

Teiniketo pääsee starttaamaan sunnuntain kierrokselle ylhäisestä yksinäisyydestä, eikä voittajasta pitäisi olla mitään epäselvää.

”En halua laittaa mitään paineita itselleni. Haluan nauttia tilanteesta ja lähteä pitämään hauskaa sinne kentälle!”

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa