Hyppää sisältöön

Teemu Putkoselle kortti Asian Tourille!

Teemu Putkosen karsintasarja 65-67-68-71 ei jättänyt epäilyksiä

Putkonen pelasi kaikki päivät kirkkaasti alle parin. Janne Kaske hyytyi päätöskierroksilla.

Tulokset

Teemu Putkonen on varmistanut täyden pelioikeuden Asian Tourin kaudelle 2017. Putkonen pelasi viimeisen kierroksensa tulokseen 71 ja jakaa 17. sijaa yhteistuloksella -17. Kortin saa karsintafinaalin 35 parasta, joten mikään mahti maailmassa ei pelioikeutta enää suomalaiselta vie.

Putkonen kertoi, ettei halunnut seurata tuloslistaa pelin aikana, mutta tiesi silti pitkälti millä sijalla on. Hän kertoi pelinsä kulkeneen todella hyvin alkujännityksen lauettua ja kiitteli etenkin lähipeliään. Putkonen kertoi, että viikon ainoat tummemmat numerot johtuivat dropeista, up&down-tilanteistaan hän selvitti kaikki.

Tasaisen vahva viikko

Putkonen pelasi vakuuttavan sarjan 65-67-68-71 ja nappasi pelioikeudesta tukevan otteen jo ennen päätöspäivää. Pienimuotoista kuumotusta koettiin korkeintaan viimeisellä väylällä, kun Putkosen lähestyminen lipesi oikealle veteen. Korttiin päätyi tupla, mutta marginaalia oli niin runsaasti, että lopetus oli lähinnä kosmetiikkaa. 

”Kenttä sopi minulle todella hyvin silmään, joten tiesin, että jatkamalla samaa rataa menee hyvin”, Putkonen totesi. Hän kertoi, että pystyi pelaamaan omaa peliään koko viikon, mikä tuotti hyvin tulosta.

Kaikkiaan Putkosen viikkoon mahtui huikeat 18 birdieä ja 3 eaglea, joten skooraamisen kannalta vuosi alkoi vähintäänkin lupaavasti.

Iso palkinto rankan vuoden jälkeen

Putkonen on jauhanut Aasiassa kohta kaksi ja puoli vuotta muun muassa Asian Development Touria ja Kiinan PGA Touria kiertäen. Aina ei ole ollut helppoa, mutta nyt tulokset alkavat näkyä.

”Viime vuosi oli henkisesti aika raskas”, Putkonen kertoo. ”Tuntui, että pelasin hyvin, mutta se ei näkynyt tuloksissa. Tämä oli täydellinen aloitus tälle kaudelle.”

Putkosen kalenteri on vielä auki, sillä kiertueiden virallisia aikatauluja ei ole vielä kokonaan julkaistu. Hän tiesi kuitenkin kertoa, että pelaa pääkiertueen lisäksi joka tapauksessa myös Kiinan PGA Tourin kisoja, jonne hänellä on myös vahva pelioikeus. Keväällä hän suunnittelee pelaavansa myös muutaman Asian Development Tourin kilpailun ennen AT-rypistyksen alkua.

Janne Kasken hyvin alkaneet karsinnat päättyivät pettymykseen.

Janne Kasken hyvin alkaneet karsinnat päättyivät pettymykseen.

Getty Images

Toinen karsintafinaaliin päässyt suomalainen Janne Kaske ei pystynyt vastaamaan kovaan tulostasoon enää kahdella viimeisellä kierroksella. Lupaavan alun jälkeen birdiehanat tukkeutuivat ja Kasken päätöskierros painui tulokseen 73. Hän sijoittui lopulta jaetulle 82. sijalle.

Juttua päivitetty Teemu Putkosen kommenteilla 15.1.2016 klo 8:13

Etsi luettavaa