Hyppää sisältöön

Tawast Golf emännöi EM-kisoja 2023

Tawast Golfissa pelataan naisten EM-kisat vuonna 2023.

Suomessa pelataan EM-tason golfia jo yhdennentoista kerran, kun Tawast Golf sai kunnian toimia naisten joukkuekilpailun pitopaikkana.

Euroopan Golfliiton (EGA) kilpailutoimikunta valitsi helmikuun kokouksessaan Tawast Golfin 2023 naisten EM-joukkuekilpailun näyttämöksi. Suomessa pelataan tuolloin EM-tason golfia jo yhdennentoista kerran sitten vuoden 2009.

Euroopan maiden naisgolfareiden paremmuutta joukkuekilpailussa ratkottiin Suomessa edellisen kerran 1997, jolloin Nordcenterin Benz-kenttä oli peliareenana.

Kansainvälisten kilpailutapahtumien järjestäminen on jo pitkään ollut selkeä strateginen valinta Suomen Golfliiton kilpaurheilutoiminnassa, kerrotaan liiton tiedotteessa. Arvokilpailuja on järjestetty tasapuolisesti kaikille kohderyhmille, nyt on selkeästi havaittavissa panostusta naisten kansainvälisiin tapahtumiin.

”Panos-tuottosuhde naisten kilpagolfissa on viime aikoina ollut erinomainen. Pienistä pelaaja- ja kilpailijamääristä Suomi Golf on onnistunut pusertamaan menestyjiä korkeimmalle kansainväliselle tasolle asti. Naisten amatöörikärki on tällä hetkellä laaja, ja uusia potentiaalisia menestyjiä löytyy junioripuolelta. On selvää, että suomalaiseen naisgolfiin kannattaa laittaa paukkuja”, toteaa Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Enemmistö tämän hetken naisten kärkipelaajista pelaa Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa, ja onkin erittäin mielenkiintoista seurata suomalaisamatöörien kehitystä seuraavan kahden vuoden ajan. Seurattavia nimiä ovat ainakin Anna Backman, Krista Junkkari, Daniella Barrett, Elina Saksa ja Tia Teiniketo.

Kotikisat ovat motivaattori sekä pelaajille, että koko valmennusorganisaatiolle. Naisten ja tyttöjen valmennusvastaavalla Jussi Pitkäsellä on edessä mielenkiintoinen haaste, jonka taklaamisessa on varmasti apua joukkueurheilussa menestystä ja mitaleja saalistaneen valmentajakollegan Petteri Nykyn kokemuksista

Nähtäväksi jää myös, pystyvätkö nälkäiset, vielä juniori-iässä olevat haastajatytöt nousemaan reilun kahden vuoden päästä nimettävään kisajoukkueeseen.

Tawast Golf iloitsee kunniasta

Myös Tawast Golfille kisojen järjestelykumppanuus on iso asia. Toimitusjohtaja Lauri Manninen onkin innoissaan EGA:n positiivisesta päätöksestä

”Hämeenlinna tunnetaan Suomen Tiilaaksona ja on äärettömän hienoa, että näin upea ja iso kilpailu saadaan järjestettäväksi juuri Tawast Golfiin. Vuosien saatossa on myös huomattu, että tapahtumia järjestettäessä alueen golfseurojen ”raja-aidat” madaltuvat ja kaikki alueen golfarit sekä golfyhteisöt puhaltavat yhteen hiileen toteuttaakseen kilpailijoille ikimuistoisen tapahtuman.”

Vuonna 1989 avatulla kentällä on järjestetty useita arvokilpailuja, viimeisimpinä vuoden 2016 lyöntipelin SM-kilpailut sekä vuonna 2018 pidetyt senioreiden joukkue EM-kilpailut yhdessä Aulangon Golfklubin kanssa. 

Kilpailut pelataan alustavan tiedon mukaan heinäkuun toisella viikolla. Nykymuotoisessa joukkuekilpailussa on ensin 36 reiän lyöntipelikarsinta, jonka jälkeen joukkueet jaetaan sijoitusten perusteella lohkoihin, jossa joukkueiden paremmuus ratkaistaan reikäpelissä.

Karsinnan 8 parasta joukkuetta pelaavat mestaruudesta, ja muut joukkueet sijoituksista 9–16.

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa