Hyppää sisältöön

Tavoite kauteen on selvä: Kalle Samooja haluaa päästä nostelemaan kannuja

Uusi kausi alkaa

Kalle Samooja lähtee uransa kolmanteen European Tour -kauteen se yksi asia mielessä: voitto!

Huomenna klo 11.05 Kalle Samooja aloittaa uransa kolmannen European Tour -kauden Abu Dhabissa. Kausi käynnistyy normaalia myöhemmin, sillä yleensä European Tour -kausi käynnistyy jo joulukuun puolella.

Mutta nyt eletäänkin vielä koronopandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa, jotka ovat asettaneet haasteita myös pelaajien arkeen paitsi ulkomailla myös kotona.

”Nyt alkaa niin sanottu normikausi, jolloin pelioikeudet pitää lunastaa, kuten ennen. Vaikka korona vielä isoa roolia näytteleekin arjessa, niin täytyy osata keskittyä olennaiseen”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Matkustelu, arki kisoissa ja myös ajan kotona, kun pitää miettiä, ketä voi nähdä. Tautia pitää pystyä välttelemään kaikin tavoin. Viime vuoteen poiketen se tulee olemaan eräänlainen haamu matkassa vielä aika pitkään”, hän jatkoi.

Viime kaudella Samooja sijoittui kiertueen rankingissa 42:nneksi.  Vaikka kausi jatkui normaalia hieman pidempiä, kilpailuja oli selvästi vähemmän kuin vuotta aiemmin peruuntumisten vuoksi. Maaliskuusta heinäkuuhun kiertue oli kokonaan tauolla.

”Isyyslomalta” takaisin kehiin

Finaalikilpailu päästiin pelaamaan vasta joulukuun puolivälin paikkeilla. DP World Tour Championshipissä turkulainen sijoittui 23:nneksi ja lähti lyhyelle ”isyyslomalle”. Kesken finaalikisan Samoojan perheeseen syntyi toinen poika.

”Kun sain kauden pakettiin, niin suuntasin suoraan himaan tervehtimään uutta tulokasta. Loppuvuosi ja alkanutkin pyörivät pitkälti perheen parissa”, Samooja kertoi.

Kisataukoa kesti lopulta reilu kuukausi, jonka aikana Samooja ehti myös treenata. Hän uskoo olevansa pian hyvässä vireessä.

”Pelin löytymisessä ei kauhean kauan pitäisi mennä. Nyt on pari päivää Abu Dhabissa viritelty kohti alkavaa kautta”,  Samooja kertoi.

Tavoitteena yksi tai useampi voitto

Abu Dhabi Championship on Rolex Seriesin kilpailu ja vastus maailmanluokkaa, joten kisa toimii erinomaisena mittarina nykykunnosta. Kauden 2021 tavoitteensa Samooja kertoo avoimesti – tavoitteena on ottaa se ratkaiseva askel urallaan ja nousta voittajien joukkoon.

”Yksi tavoite on aika selvä, ja se on nostella kannua, ellei useampaakin. Pari rajaa olen asettanut rankingeihin, mitkä pitäisi ylittää, mutta ne tulevat hyvän pelin seurauksena”, Samooja kertoi.

Voitto on ollut Samoojalla kaksi kertaa lähellä, sillä hän ylsi sekä viime että toissa kaudella uusintaan. Kummallakin kerralla miehen oli kuitenkin tyytyminen kakkossijaan.

Abu Dhabin avauskilpailuun osallistuvat myös Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen ja Sami Välimäki.

European Tourin lähtöajat torstaina

European Tour on katsottavissa suorana V Sport Golfilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa