Hyppää sisältöön

Tästä syystä ranteita ei kannata käyttää liikaa – supinaatio lisää tarkkuutta ja tehoa osumaan

Kun kädet ja vartalo toimivat synkronissa, osuman jälkeen kädet pysyvät vartalon etupuolella.

Toistettavassa golflyönnissä käsivarret ja vartalo toimivat hyvässä yhteydessä toisiinsa. Kun svingin palaset ovat kohdallaan, osuma-alue on kaareva eli maila kulkee osuma-alueella sisältä sisälle.

Lyönnin tarkkuus kärsii, jos golflyönnissä käyttää liikaa ranteita. Mailan lavan asennon kontrollointi osuma-alueella vaatii aktiivisen vartalon käytön, jotta oikeansuuntainen liike mahdollistuu.

Lopulta tarkassa lyönnissä on kyse onnistuneesta liikesuunnasta ja mailan, käsien sekä vartalon oikean aikaisesta ajoituksesta.

Käsien ja vartalon yhteistoiminta

Toistettavassa golflyönnissä käsivarret ja vartalo toimivat hyvin keskenään. Kämmenet pysyvät rintakehän edessä taakseviennissä riittävän vartalonkierron ansiosta. Toimivassa svingissä usein myös kyynärpäät ovat lähellä toisiaan hyvässä synkronissa.

Oiva tapa tuntea käsien sijainti rintakehän edessä on oikean käden svingit pitäen vasenta nyrkki rintakehän päällä, kuten kuvassa alla. Tee taaksevienti siten, että kämmenet pysyvät mahdollisimman hyvin peräkkäin.

Käsien sijainnin suhteessa rintakehään tuntee helposti, kun pitää etummaista nyrkkiä rintakehällä.

Kaareva osuma-alue ja ranteiden supinaatio

Osuma-alueella kaikki lyönnin palaset tekevät kohdelinjaan nähden kaarevan liikkeen. Hartioiden lisäksi kämmenet ja lapa tekevät kaarevan liikkeen kehon edessä. Koska kämmenillä on suurempi kehä kuin rintakehällä, täytyy käsivarsissa olla kiertoa, jotta suhteellinen vauhti saavutetaan.

Käsivarsien tulee kiertyä olkapäästä saakka. Liikkeessä syntyvien voimien ansiosta ranteissa tapahtuu taipumista kohteesta poispäin. Tätä kutsutaan supinaatioksi. Tämä samanaikaisesti kiertyvä ja lavan nostokulmaa pienentävä liike lisää osuman tehoa ja tarkkuutta oikein ajoitettuna.

Liikkeessä syntyvien voimien ansiosta ranteissa tapahtuu taipumista kohteesta poispäin. Tätä kutsutaan supinaatioksi.

Kämmenet vasemmalle osumassa

Osuma-alueella liikkeen suunta on kaareva.

Raudoilla lyötäessä kämmenet voivat liikkua jo vahvasti kohdelinjasta vasemmalle. Koska alaspäin lyötäessä ranteissa on kulmaa, käsien liikesuunnan vaikutus lapaan seuraa myöhemmin. Vetävä liike ohjaa itse itsensä oikeaan asentoon, eikä lavan asentoon vaikuteta ulkoisesti työntämällä.

Vasen kyynärpää pysyy kyljessä kiinni ja taittuu luonnollisesti antaen luonnollisen yhtenäisyyden käsille ja vartalolle läpi osuma-alueen.

Etsi luettavaa