Hyppää sisältöön

Tässä ovat kymmenen suosituinta kenttää Trackman-simulaattoreissa viime kaudelta

Marco Simone oli viime kaudella kahdeksanneksi suosituin Trackman-kenttä, mutta tänä syksynä sitä on pelattu eniten. KUVA: TRACKMAN

Jotkut golfkentät ovat suosituimpia Trackmanissa kuin toiset.

GoGolf Lounge aukesi viime viikolla, ja sisägolfkausi on käynnistymässä muuallakin, kun golfarit haluavat jatkaa kautta säältä suojassa. Ja mikäs sen mukavampaa, kun valittavana on yli 200 golfkenttää eri puolilta maailmaa.

Jostain syystä jotkut kentät ovat kuitenkin suositumpia kuin toiset. Tämä selvisi, kun sukelsimme Trackman-pelaamisen tilastojen syövereihin GoGolfin ja Golf Skyn Trackman-kohteissa viime sisäkauden osalta.

Jutun jälkeen löydät taulukon, jossa on kymmenen eniten pelattua golfkenttää. Kymmenen suurimman osuus on niinkin paljon kuin 27,5 prosenttia kaikista pelatuista Trackman-kierroksista ajanjaksolla viime lokakuusta huhtikuun loppuun 2023 saakka.

Yhteensä sessioita oli lähes 23 000 eli kierrokselle lähdettiin yhtä monta kertaa kuin Suomen suosituimmilla, oikeilla golfkentillä; yhdessä TrackMan-sessiossa oli mukana keskimäärin kaksi pelaajaa.

Old Course selvästi suosituin

St Andrewsin Old Course on suosituin TrackMan-kenttä GoGolfin toimipisteissä. KUVA: TRACKMAN

Selvästi suosituin golfkenttä oli St. Andrewsin Old Course. Golfin kehdossa pelaaminen on monelle unelma, joka on helppoa ja edullista toteuttaa simulaattorissa. Moni sen on tehnytkin, sillä peräti kuusi prosenttia kaikista kierroksista on pelattu juuri tällä kuuluisalla skottikentällä.

Yllättäen toiseksi suosituin kenttä oli melko tuntematon Golf Ybrig, joka sijaitsee Sveitsissä. Lähes yhtä monta kierrosta pelattiin St. George’s Golf and Country Clubilla. Se on torontolainen huippukenttä, jossa järjestettiin vuonna 2022 PGA Tourin Canadian Open.

Pelaajat suosivat myös helppoja tai helpohkoja kenttiä, sillä ainoastaan kahden golfkentän vaikeusaste kärkikymmenikössä on neljä tähteä, kun asteikko on yhdestä viiteen tähteä.

Nämä kaksi kenttää ovat syksyn Ryder Cup -kenttä Marco Simone Golf & Coutry Club ja vuoden 2012 Ryder Cup -kenttä Medinah. Ei liene yllätys kenellekään, että tämän syksyn suosituin kohde on ollut juuri Rooman lähellä sijaitseva Marco Simone.

Tässä Trackmanin kymmenen suosituinta golfkenttää GoGolfin kohteissa:

SijoitusGolfkenttäOsuus kierroksistaVaikeusaste
1.St. Andrews Old Course6 %*
2.Golf Ybrig2,9 %**
3.St. George’s GCC2,8 %***
4.Hualalai Resort2,6 %*
5.The Hideaway, Clive Clark Course2,4 %***
6.Country Club Jackson2,3 %**
7.Crans-sur-Sierre GC2,3 %***
8.Marco Simone GCC2,2 %****
9.Medinah CC2,1 %****
10Keppel Club1,9 %***


GoGolf Loungessa on lokakuussa halvat hinnat: Trackman-tunnit alk. 10 €

Etsi luettavaa