Hyppää sisältöön

Tässä ovat Pulkkasen ja Samoojan lähtöajat ja pelikaverit ensimmäisellä kierroksella tärkeässä kisassa

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja starttaavat avauskierrokselle kymppitiiltä. KUVAT: GETTY IMAGES

Kalle Samooja saa peliseurakseen yhden kilpailun kovimmista pelaajista.

Torstaina käynnistyvän Nedbank Challengen lähtöajat ja peliryhmät ensimmäiselle kierrokselle ovat nyt selvillä ja eniten tietysti kiinnostaa suomalaisten Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan tilanne.

Vaikka pelaajia on kisassa mukana ainostaan 66, lähetetään miehet matkaan kahdelta eri tiiltä. Ensimmäiset pelaajat starttaavat klo 9 ja viimeiset klo 10.50.

Mikäli keskeytyksiä ei tule, klo 16:een mennessä pitäisi kaikkien olla ehtiä pelata kierroksena loppuun. Aurinko laskee Etelä-Afrikassa klo 17.30. Koska Etelä-Afrikka on samalla aikavyöhykkeelle Suomen kanssa, aikaeroa ei ole.

Pulkkasella ja Samoojalla on paljon pelissä, sillä heidän pitäisi nousta 50 parhaan joukkoon kiertueen rankingissa päästäkseen mukaan kauden päätöskilpailuun DP World Tour Championshipiin, jossa on potissa peräti 10 miljoonaa dollaria.


Lue lisää

Pelikaverit pelaajille on valittu rankingia mukaillen. Pulkkanen on rankingissa sijalla 51, ja hän lähtee kymppitiiltä klo 9.33 Intian Shubhankar Sharman (50:s) ja Skotlannin David Law’n (52:s) kanssa.

58:ntenä rankingissa oleva Samooja starttaa puolisen tuntia myöhemmin klo 10.06. Hän pelaa avauskierroksen Skotlannin Scott Jamiessonin (61:s) ja Etelä-Afrikan Lucas Herbertin (63:s) kanssa.

Herbert on maailmanlistan sijoituksen perusteella yksi kilpailun kovimmista, sillä hän on tuoreessa rankingissa 55:tenä. Aussin pääkiertue on PGA Tour, joten DP World Tourin rankingissa hän on suomalaiskaksikon perässä ennen kauden toiseksi viimeistä kisaa.

Nedbank Challengessä palkintopotissa on peräti 6 miljoonaa dollaria. Kilpailu pelataan Sun Cityssä, Etelä-Afrikassa sijaitsevalla Gary Player Golf Coursella.

Lähtöajat

Etsi luettavaa