Hyppää sisältöön

Tässä kaikki suomalaispelaajat LET-kotikilpailussa – Pickalan amatöörit innoissaan kisan alla

KUVA: JUHA HAKULINEN

Neljäntoista suomalaispelaajan kauden kohokohta on käsillä tällä viikolla, kun he pelaavat Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailussa.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa nähtävien suomalaispelaajien katraan voi jakaa kolmeen joukkoon: kokeneisiin LET-pelaajiin, tuoreisiin ammattilaisiin ja villeillä korteilla mukana oleviin Suomen kärkiamatööreihin.

Kokeneen kaartin muodostavien Ursula WikströminNoora KomulaisenSanna NuutisenTiia KoivistonLinda Osalan ja Elina Nummenpään lisäksi kisassa nähdään suomalaisammattilaisista Emily PenttiläNiina Liias ja Tia Teiniketo.

Kilpailussa mukana olevat amatööripelaajat ovat naisten maajoukkueeseen kuuluvat Henni MustonenKrista Junkkari ja Katri Bakker.

Kokonaan oma lukunsa suomalaispelaajien joukossa ovat kilpailua emännöivän Pickala Golfin villeillä korteilla mukana olevat amatööripelaajat Elina Saksa ja Fanni Grönlund. Yhdysvalloissa neljä vuotta opiskellut ja tänä keväänä valmistunut Saksa, 23, sekä vielä lukiossa oleva Grönlund, 19, muodostavat iskukykyisen kaksikon tällä viikolla.

Saksalle tämän viikon kilpailu on uran toinen esiintyminen LET-viheriöillä, ensimmäinen oli kaksi vuotta sitten Aura Golfissa. Kahdessa vuodessa on tapahtunut paljon, ja Saksa kokeekin, että nyt kentälle astelee valmiimpi pelaaja kuin Aura Golfissa.

”Nyt tuntuu normaalimmalta. Tämä on nyt se vaihe, missä urallani olen. Viimeksi koulu oli vielä niin pahasti kesken. Nyt tämä on ajankohtaisempi ja tuntuu tosi luontevalta olla täällä”, Saksa kertoo ajatuksiaan kilpailun alla.

Tavoitteet kisaviikolle Saksalla ovat maltillisen järkevät. Hän haluaa ottaa kotiseuransa tarjoamasta pelimahdollisuudesta kaiken irti, mutta turhaan hän ei halua alkaa jännittämään.

”Ilon kautta se lähtee. Koitan olla lauantaina parempi pelaaja kuin olen nyt tiistaina”, Saksa toteaa fiksusti.

Grönlundille kotikilpailun läheisyys alkaa hiljalleen konkretisoitua, kun h-hetki lähestyy. Pitkä odotus on siis ohi, ja kilpailu voi alkaa. Huomenna projekti lähtee käytännössä liikkeelle, kun pelaan Pro-Amissa, Grönlund sanoo.

”Valmistautumiseen toi lisärauhaa se tieto, että saan valmentajani Tommin (Laitto) tällä viikolla caddieksi.”

Kilpailun lähtöajat on julkaistu, ja alla näet, monelta suomalaispelaajat lähtevät kentälle.

Suomalaispelaajien lähtöajat torstaina:

8.30 Krista Junkkari, tii 10
8.41 Henni Mustonen
8.41 Katri Bakker, tii 10
9.03 Emily Penttilä
10.09 Tia Teiniketo
10.09 Linda Osala, tii 10
10.20 Niina Liias & Fanni Grönlund

13.10 Sanna Nuutinen
13.10 Tiia Koivisto, tii 10
13.54 Elina Nummenpää, tii 10
14.38 Ursula Wikström, tii 10
14.49 Elina Saksa
14.49 Noora Komulainen, tii 10

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa