Hyppää sisältöön

Tasoituksestaan golfari tunnetaan – World Handicap System on osoittanut toimivuutensa

Maailmanlaajuiseen tasoitussysteemiin siirryttiin kalenterivuoden 2020 aikana

Kalenterivuoden 2020 useimmin avattu ja pisimpään luettu artikkeli GoGolfin sivustolla käsitteli uutta World Handicap Systemiä.

Suomi oli yksi ensimmäisiä maita maailmassa, jossa kauden 2020 alkuvaiheilla siirryttiin uuteen tasoitussysteemiin, World Handicap System.  Monen vuoden  suunnittelu ja valmisteltu sekä edellisestä uuteen siirtyminen sujui Suomessa luonnollisia, pitkälti tietotekniikkaan liittyneitä pieniä hankaluuksia lukuunottamatta kansainvälisessä vertailussa kiitettävästi.

Ensimmäisen kauden kokemukset WHS:sta ovat  hyvin pitkälti positiivisia. Paluuta vanhaan, tai välitöntä tarvetta 2.0 version tekemiseen ei ole. Ympäri maailman tasoitukset ovat nyt vertailukelpoisia, joka on lajin kehittymisen ja kansainvälisen yhteistyön kehittämisen kannalta erittäin merkityksellistä.

Suomessa tasoitussysteemin muutokseen liittyvään viestintään ja tiedottamiseen suhtauduttiin Golfliiton ja golfyhteisöjen puolelta erittäin suurella pieteetillä.

Golftasoitus on suurelle osalle pelaajista erittäin merkityksellinen, henkilökohtainen ja tunteisiiin menevä aihe, joten siirtymävaiheen toimenpiteisiin ja informaation laajaan saatavuuteen kannatti varmasti panostaa.

GoGolf julkaisi tasoitussysteemistä artikkeleita luonnollisesti jo valmisteluvaiheessa. Kauden 2020 ensimmäisessä lehdessä oli kattava artikkeli, joka nettisivuille toukokuussa 2020 jaettuna nousi koko kalenterivuoden avatuimmaksi sekä pisimpään luetuksi.

Kertaus on opintojen äiti, artikkelin löydät alta.

Näin toimii uusi tasoitusjärjestelmä – World Handicap Systeemi esittelyssä 

Dustin Johnsonin, Bryson DeChambeaun ja Sami Välimäen tasoitukset vertailussa

GoGolf otti kauden toisella puoliskolla käsittelyyn ja vertailuun kahden maailmantähden, major-voittajien Dustin Johnsonin ja Bryson DeChambeaun,  sekä näiden rinnalle Sami Välimäen kilpailukierrosten kautta lasketut tasoitukset.

Vertailuun otetun kolmikon yhteinen tasoitus on +21,7

Vertailuun otetun kolmikon yhteinen tasoitus on +21,7

GETTY IMAGES

Kotimaisilla kentillä absoluutttinen maali huipuillakin oli vielä 1980-luvulla tasoitukseen nolla, (scr) yltäminen. Näistä ajoista on vettä virrannut. Suomessa kymmenien kärkipään pelaajien tasoitus sekä miesten että naisten sarjoissa on jo syvällä plussan puolella. 

Oheisesta artikkelista löydät syyskuun lopun tilanteen vertailemiemme pelaajien kesken.

Laskimme Bryson DeChambeaun, Dustin Johnsonin ja Sami Välimäen WHS-tasoituksen – kuka on kolmikosta kovin?

Etsi luettavaa