Tasoero voittajan ja viimeisen välillä lävähti 32 lyöntiin – Smith nousi ranking-johtoon LIV Golfissa

Cameron Smith voitti LIV Golfissa jo toista kertaa tällä kaudella. Lee Westwood oli ensimmäistä kertaa vihoviimeinen. KUVAT: GETTY IMAGES

Lee Westwood pelasi kolme kierrosta 20 yli parin ja hävisi voittaja Cameron Smithille yli kymmenen lyöntiä kierrosta kohti.

Cameron Smith oli omaa luokkaansa LIV Golfin Bedmisterin osakilpailussa. Aussi voitti kilpailun tuloksella -12, kun toiseksi sijoittuneen Anirban Lahirin tulos oli -5. Eroa voittajan ja kakkosen välillä oli seitsemän lyöntiä. LIV Golfin kilpailu kestää kolme kierrosta.

Viime viikolla vedonlyöntikohuun uuden kirjan myötä joutunut Phil Mickelson oli vielä ennen päätöskierrosta loistavissa asemissa toisena, mutta putosi heikon päätökierroksen myötä kymmenenneksi tuloksella -1.

Smithin ylivoima korostuu entisestään, kun vertaa hänen voittotulostaan kilpailussa 48:nneksi eli viimeiseksi sijoittuneeseen Lee Westwoodiin. Westwoodin tulos oli +20 eli hän hävisi voittajalle peräti 32 lyöntiä eli yli 10 lyöntiä per kierros. Westwoodin kausi on ollut valtava pettymys. Hänen paras sijoituksensa on 19:s sija.

Samaan aikaan pelatussa PGA Tourin ensimmäisessä finaalikilpailussa ero voittaja Lucas Gloverin ja viimeiseksi sijoittuneiden pelaajien välillä oli 19 lyöntiä. Kilpailussa pelattiin yksi kierros enemmän. Lisäksi kilpailijoita oli 70 eli 22 enemmän kuin LIV Golfissa.

Valtavaa tuloseroa selittää myös se, että Bedministerin kenttä on erittäin vaikea. Pituutta sillä on noin 6 900 metriä ja par-luku on 71.

Smith ansaitsi henkilökohtaisesta voitosta 4 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi nousi kiertueen kokonaiskilpailun kärkeen, kun kautta on kolme kilpailua jäljellä. Lisäksi hänen kipparoimansa Rippers Golf Club voitti joukkuekilpailun, mikä toi tilille 750 000 dollaria ekstraa.

Smith on vajaassa vuodessa tienannut Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n omistamalla kiertueella lähes 14 miljoonaa dollaria pelkästään henkilökohtaisissa kilpailuissa.