Hyppää sisältöön

Tasapeli maistui karvaalta Matilda Castrenille: ”Missasin lopussa birdiepaikkoja”

Matilda Castren mittailee etäisyyksiä seuraavissa kisoissa ilman sairauslomalla olevaa Jonny Scottia (vas.). KUVA: PETRI TIMONEN

Keskiviikkona Las Vegasissa käynnistynyt LPGA Tourin reikäpeliturnaus alkoi Matilda Castrenin osalta tasapelillä yhdysvaltalaista Sarah Schmelzeliä vastaan.

Neljän pelaajan alkulohkosta eniten pisteitä kerännyt pelaaja jatkaa lauantain kaaviovaiheeseen,

Päivän viimeisenä matsina pelattu Castrenin ja Schmelzelin kohtaaminen oli Castrenilla hyvin hallussa 14 reiän jälkeen, kun hän johti ottelua kahdella reiällä.

Schmelzel kiri tasoihin voitettuaan reiät 15 ja 17. Tasapeli jätti karvaan maun suomalaispelaajan suuhun.

”Missasin lopussa pari birdiepaikkaa, ja se jäi vähän harmittamaan. Vastustaja teki tosi paljon hyviä up&downeja, mikä on reikäpelissä aika raivostuttavaa. Hän laittoi paljon par-putteja sisään 2-3 metristä”, Castren kommentoi.

Omaan peliinsä Castren oli suhteellisen tyytyväinen.

”Lyöminen toimi kohtuullisen hyvin, ja peli oli tasaista.”

Lämpötila lähes 40 astetta

”Iltapäivällä kenttä kovenee ja pallo lentää pidemmälle kuin aamupäivällä. Löin muutaman draivin väylästä pitkäksi raffiin, kun se pomppii niin paljon. Pelaa toisenkin ottelun iltapäivällä, joten siihen pitää varautua paremmin.”

Torstaille on ennustettu 39 asteen lämpötilaa, ja siihen Castrenin ja muiden pelaajien pitää osata varautua.

”Täällä on ollut tosi kuuma koko viikon. Paljon pitää tsempata kentällä, että pysyy keskittyminen. Kierroksen aikana pitää hakea varjoa aina, kun mahdollista ja juoda paljon vettä”, Castren sanoi.

Castren kohtaa torstaina Allisen Corpuzin, joka yllätti kolmanneksi sijoitetun Korean Hyo Joo Kimin.

24-vuotias Corpuz on maailmanlistan perusteella (286.) ryhmänsä heikoin lenkki.

Ensimmäistä kauttaan LPGA:lla pelaava kalifornialainen on neljässä viimeisessä kisassa ollut kolmasti 20:n ensimmäisen joukossa.

Castrenin paras sijoitus täyden fieldin kisoissa on 25:s, joten Solheim Cupin tähti on kovan haasteen edessä.

Myös Corpuzilla on kovia näyttöjä reikäpeleistä. Amatöörinä hän voitti Iso-Britanniaa ja Irlantia vastaa pelattavassa Curtis Cupissa kaikki kolme pelaamaansa ottelua.

Corpuzin nimi löytyy ennätysten kirjoista U.S. Women´s Amateur Public Links -kisasta.

Hän rikkoi vuonna 2008 Michelle Wien ennätyksen selvittyään kisaan karsinnan kautta kymmenen vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä.

Vain voitto pitää mahdollisuudet omissa käsissä

Castrenin ja Corpuzin ottelu käynnistyy klo 23.55 Suomen aikaa.

Ensimmäisen päivän puolikkaan pisteen menetys ja Corpuzin voitto Hyo Joo Kimistä pistävät Castrenin selkä seinää vasten.

Tappio veisi mahdollisuudet jatkopeleihin yltämiseltä, tasapelillä hän jäisi ennen viimeistä päivää tilanteeseen, jossa voitto perjantaina ei takaisi ykköstilaa omassa ryhmässä.

”Reikäpeli on minulle mieluisa pelimuoto, LPGA:n reikäpelimestruus siksi yksi kisoista, johon erityisesti tähtään, hän kertoi huhtikuussa GoGolfin haastattelussa.

Finaaliin asti selviävillä on edessään melkoinen marathon, sillä otteluja kertyy viiden päivän aikana seitsemän.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa