Hyppää sisältöön

Taru Valkeapää pestattiin kehittämään Hirsalan seuratoimintaa: ”Golf yhdistää, tuottaa iloa ja mielen virkistystä”

Taru Valkeapään yhteistyö Hirsala Golfin ja sen palveluntuottajjen kanssa tiivistyi hänen aloitettuaan marrasskuun alusta toimet klubikoordinaattorina. KUVA: HIrsala Golf / Taru Valkeapään kotikansio.

Hirsalassa naiset ovat merkittävässä roolissa jäsenkunnalle tarjottavien palveluiden ja aktiviteettien tuottajina. Golfiin uuden innostuksen löytänyt tapahtuma-alan ammattilainen Taru Valkeapää on golfyhteisön tuore klubikoordinaattori.

Taru Valkeapäästä kehkeytyi 1990-luvulla superjulkkis hänen toimittuaan innovatiivisen TV-peliohjelma Hugon juontajana. 

Valkeapäälle riitti hurjan suosion saaneen Hugon myötä kysyntää useamman muunkin ohjelman juontajana. 2000-luvun toisella puoliskolla hän jättäytyi lapsiensa synnyttyä syrjään julkisuuden valokeilasta.

Valkeapään perustama Speaker’s Corner toimiii monipuolisesti tapahtuma-alalla, välittää juontajia sekä järjestää alan koulutusta.

Tapahtumien lisäksi liikunta-ala työllistää monipuolista koulutustaan jatkuvasti kehittävää energiapakkausta.

Yhdeksän reikää on perheelliselle ja työssä käyvälle yrittäjälle usein määrämittainen golfkierroksen pituus, tietää omasta kokemuksestaan Taru Valkeapää. KUVA: TARU VALKEAPÄÄN KOTIALBUMI

Nuoruudestaan asti aktiivisesti ja monipuolisesti liikunnan, etenkin laskettelun parissa toiminut Valkeapää tutustui golfiin Vierumäellä 1998, suoritti greencardin ja aloitti lajin harrastamisen.

Ulkoilmaliikunta vetää puoleensa

Valkeapää löysi pian golfin aloitettuaan peliseuraa ystäväpiiristään ja tykästyi erityisesti pelin sosiaalisuuteen, sekä luonnon keskellä tapahtuvaan liikuntaan.

”Olen aina rakastanut ulkona tapahtuvia liikuntamuotoja. Golf on niistä parhaita. Se tuottaa iloa ja mielen virkistystä. Laji yhdistää, tuo luontevalla tavalla uusia tuttavuuksia”, määrittää Valkeapää.

Vaativa työ sekä perheen perustaminen ovat johtaneet siihen, että 16- ja 11-vuotiaiden poikien äidin pelaamisen määrä on vaihdellut melkoisesti aikojen kuluessa.

Vista Verdeä vetävät Heli ja Teijo Lepola ovat Hirsalassa innostuneet golfin harrastamisesta. Talvikaudella pariskunta lataa muutaman viikon akkujaan Espanjassa ja pelaa golfia.
KUVA: HIRSALA GOLF

Uuden innostuksen Valkeapää sai Tapiola Golfissa tutustuttuaan golfkeskuksen avaamisesta syksyyn 2021 Ravintola Vistan toiminnasta vastanneisiin Heli ja Teijo Lepolaan.

Lepolat avasivat 2021 ravintola Vista Verden Hirsalassa.

Jo kahden ensimmäisen toimintakauden aikana Hirsalassa aktiivisen otteen aktiviteetteihin ottaneet yrittäjät houkuttelivat Valkeapään mukaansa kehittämään järjestämiäänHir tapahtumia.

”Kenttäyhtiön, seuran, valmentajien ja ravintolan yhteinen tavoite on saada Hirsalaan aiempaa enemmän väkeä ja pöhinää. Klubin omien pelaajien lisäksi vieraspelaajia, yritysten ja yhteisöjen edustajia”, Heli Lepola tiedostaa.

Päättyvällä kaudella Valkeapää oli useassakin tapahtumassa Vista Verden kumppanina järjestelyissä. Yhteinen näkemys ja sävel pelaamisen, arvostetun ravintolan ja Hirsalan upean klubirakennuksen palveluiden yhdistämiseen ovat syventyneet vuosien varrella.

Heli Lepolan ja Taru Valkeapään yhteistyö käynnistyi Tapiolassa ja jatkuu nykyään HIrsalassa.
KUVA: TEEMU TYRY

”Minulla on vahva usko siihen, että kausi 2023 tulee muodostumaan Hirsalan osalta menestyksekkääksi Kentän ja klubitalon osalta palvelut ovat tasokkaita. Tarun huippuosaamisen liittäminen myös virallisena klubikoordinaattorina vahvuuteen on iso askel eteenpäin”, Lepola kiittelee tehtyä valintaa.

Golfin pelaamisen kynnystä pitää madaltaa

Taru Valkeapää nimitettiin seuran klubikoordinaattoriksi alkuviikosta.

”Olemme ry:n johtokunnan, ravintoloitsijan sekä kenttäyhtiön toimitusjohtajan (seuran toiminnanjohtaja) Jussi Kuuselan toimesta käynnistäneet jo pari vuotta sitten toimenpiteitä, joilla kehitetään seuran toimintaa. Erityisesti naisiin ja junioreihin liittyviä aktiviteetteja, kisoja, leirejä sekä opetuksia. Näistä on jo saatu hyvää palautetta”, iloitsee seuran puheenjohtaja Salla Puska.

”Tarun pestaaminen palvelee koko yhteisöä, myös kenttäyhtiötä merkittävällä tavalla.”

Naiset ovat vahvasti edustettuna seuran hallituksessa. Mukana ovat myös Heli Lepola, sekä talvikaudella valmennustoimintaa Hirsalan klubitalolla golfkoulunsa kautta pyörittävä Minea Blomqvist-Kakko.

Minea Blomqvist-Kakon ja hänen miehensä Roopen nimeä kantava golfkoulu järjestävät Hirsalassa opetusta ja vuokraavat simulaattoritiloja läpi talvikauden.
KUVA: TEEMU TYRY

Taru Valkeapää on havainnoinut golfin liikuntamuotona kehittyneen merkittävästi niiden 24 vuoden aikana, jolloin hän on lajia harrastanut.

”Merkittävä tekijä oman pelaamiseni aktivoitumiseen ovat yhdeksän reiän kierrokset. Uskon niiden edelleen yleistyvän Hirsalan lisäksi myös muilla kentillä.”

Liikunta-alan monipuolinen osaaja nostaa esille lajin markkinoinnin ja viestinnän osalta tarpeen edelleen korostaa sitä, että golf on nykyään monimuotoinen ja mahdollisuuksia täynnä oleva harrastus.

”Golf soveltuu harrastuksena kaikille vauvasta vaariin. Tiukkapipoisuus yhdistetään edelleen lajiin. Meidän on syytä viestiä positiivisuutta, iloa, ja mielen virkistystä tuottavasta elämyksestä kentällä ja jälkipeleissä”, Valkeapää muistuttaa.

Esimerkin siitä, kuinka syvässä monilla ihmisillä on ajatus lajin elitismistä käy Valkeapään FB-päivitys, jossa hän kertoi uudesta pestistään, sekä valotti suunnitteilla olevien hauskojen tapahtumien luonnetta.

”Sain runsaasti palautetta, jossa aloittelijoiden lisäksi aiemmin pelanneet, mutta tauolle jääneet harrastajat ilmoittivat vahvasti tulevansa mukaan toimintaamme, koska se vaikutti mutkattomalta. ”

”Innostuneita viestejä sain myös usean seuran edustajilta, jotka ilmaisivat halustaan yhteistyöstä kanssamme.”

Hirsalassa uutta klubikoordinaattoria ilahduttaa golfyhteisön edistyksellisyys etenkin luontoasioissa.

”Minulle golfkentän hiilineutraalius ja ekologisuuden korostaminen kaikessa tekemisessä ovat merkittäviä arvoja.”

Klubikoordinaattorin toimenkuvaa ei ole Hirsalassa hakattu kiveen, se muotoutuu ajan kuluessa.

”Minni Blomqvist-Kakon kanssa suunnittelimme jo treenejä, jotka lajivalmennuksen lisäksi voivat käsitellä kehonhallintaa eri muodoissaan.” 

Taru Valkeapää ajaa kotoaan Hirsalaan alle puolessa tunnissa.
KUVA: TEEMU TYRY

Taru Valkeapää on malliesimerkki oman alansa ammattilaisesta, joka herättää luottamusta ja saa myös sovittuja asioita tapahtumaan.

”Olen todella innostunut yhteistyöstäni HIrsala Golfin ja jäsenistön kanssa. Mahdollisuuksia kehittää entistä kiehtovampaa toimintaa, aktivoida klubin pelaajia ja saada uusia mukaan, on rajattomasti”, Valkeapää vakuuttaa muutama päivä nimityksensä jälkeen.

Artikkelia on korjattu 6.11. klo 18.00. Tapiola Golfissa Lepolan pariskunnan ravintolan nimi oli Vista. Hirsalassa ravintola Vista Verde.

Hirsalan pelikausi päättyi sunnuntaina 30. lokakuuta. Petri Rekola (kuvassa) kiitteli kentän kuntoa syystäkin erinomaista paremmaksi.
KUVA: Teemu Tyry

Hirsala Golf

Etsi luettavaa