Hyppää sisältöön

Tarkkuutta treeneihin – näin käytät suuntatikkuja harjoittelussa

Iida Nikka kertoo vinkkejä

Jos bägistäsi ei löydy vielä suuntatikkuja, kannattaa sellaiset hankkia. Suuntatikut ovat monipuolinen ja hyödyllinen apuväline muun muassa kehon linjausten, pallon paikan ja liikesuunnan harjoitteluun.

Rangella lyödessä fokus ei aina ole yhtä vahvasti kohteessa kuin kentällä pelatessa. Houkutus pallojen ”läiskimiseen” kori toisensa perään voi olla suuri, eikä sellainen harjoittelu ole kovinkaan tehokasta. 

Pelaajan voi olla vaikea hahmottaa, seisooko hän suorassa, ja onko lapa suunnattu kohteeseen. Vino alkuasento voi johtaa kompensoiviin liikkeisiin, jotka vaikuttavat osumaan ja pallon lentoon negatiivisella tavalla.

Suuntatikkujen avulla on helppo varmistaa, että tähtäys on varmasti kunnossa. Tällöin svingin liikerata löytää oikean reittinsä, ja maila liikkuu kehon linjan mukaisesti. 

Suuntaustikun avulla pystyt asettumaan helposti oikeaan linjaan.

Suuntaustikun avulla pystyt asettumaan helposti oikeaan linjaan.

Jussi Miettinen

Aseta toinen tikku osoittamaan kohteeseen ja toinen samansuuntaisesti jalkaterien eteen linjaksi. Kun oikea linja kohteeseen on löytynyt, voit ottaa kohteeseen osoittavan tikun pallon kohdalta pois ja alkaa lyödä palloja haluttuun linjaan. Pallolle asettuminen suuntatikun mukaisesti takaa oikeaoppisen tähtäämisen.

Hyvään alkuasentoon kuuluu kehon linjausten lisäksi pallon paikka. Toisen tikun ollessa jalkaterien edessä, voi toisen laittaa pystysuoraan jalkaterien edessä olevan tikun päälle, osoittamaan palloa. Tällöin tikut muodostavat ristin. Pystysuorassa oleva tikku osoittaa pallon paikan. Mailaa vaihtaessa pelaaja vain siirtää asentoaan sivulle ja pystyy näin tarkkailemaan pallon optimaalista paikkaa tikkujen avulla.

Toinen suuntaustikku näyttää lyöntisuunnan, toinen pallon paikan.

Toinen suuntaustikku näyttää lyöntisuunnan, toinen pallon paikan.

Jussi Miettinen

Suuntatikut voi laittaa myös lähtöporteiksi lyöntipaikan eteen, muutaman metrin päähän. Tällöin voit tarkkailla, saatko pallon lähtemään haluttuun linjaan.

Suuntatikkuja voi käyttää monipuolisesti myös lähipelin harjoittelussa. Putin ja chipin pituuskontrollia harjoitellessa suuntatikuista voi tehdä alueen, johon pallo tulee saada pysäytettyä. Tikuista voi myös tehdä pudotusalueita, joiden väliin pallo tulee saada putoamaan chipatessa.

Iida Nikan ja muiden GoGolf-valmentajien kurssit ja yksityistunnit voit varata osoitteesta golfvalmennus.fi

Etsi luettavaa