Tapio Pulkkasen vuoro onnistua Hampurissa: ”Kenttä tuntuu koko kauden pisimmmältä”

Tapio Pulkkanen pelaa kentällä

Hattu-Tapiolla on hienoja muistoja Green Eagles Golfista, jossa hän voitti Nordic Leaguen kisan, ja oli edelliskaudellakin kärjen tuntumassa ennen viimeistä kierrosta.

Loppukeväästä Tapio Pulkkanen osoitti löytäneensä mainion tuloskunnon. Hän sijoittui kahdeksanneksi Marokossa, pelasi seuraavalla viiikolla kärkiparissa Kiinassa (14:s) ja tehtaili Tanskassa (12:s) 23 birkkua, joka oli eniten kaikista osallistujista.  Hyviä väläytyksiä ja kierroksia on osunut kesällekin, mutta kahdeksassa viimeisessä kilpailussa paras sijoitus on 39:s.

Sveitsissä hän laski kärkipään karkuun avauspäivänä (74), eikä mainio perjantai (67) riittänyt nostamaan Pulkkasta jatkoon.

Torstaina kello 9.20 Suomen aikaa hän lähtee avauskierrokselleen Hampurin lähistöllä sijaitsevella Green Eagles Golfin kentällä, joka suunniteltiin ja rakennettiin valmiiksi vuonna 2009. Omistajien yhtenä toiveena siinsi tuolloin se, että  se olisi Saksan ehdokas Ryder Cupin järjestäjäksi. Tämä toive ei toteutunut, eikä Saksa saa hegemoniaottelua vastuulleen ainakaan ennen vuotta 2030.

”Kentän setup on erilainen kuin viime vuonna. Se tuntuu minusta pisimmältä koko kaudella. 2018 oli kisan aikaan  kuumaa ja kuivempaa, nyt on viileä ja märkää. Pitkälyöntisi tämä areena suosii. Toisaalta viime vuoden voittaja Richard McEvoy on mellko lyhytlyöntinen. Raffi on vähän tiukempaa kuin viime vuonna”, Pulkkanen määrittelee lähtökohtia.

Hän kykenee ammentamaan positiivisia muistikuvia Green Eaglesista vuoden 2015 Nordic Leaguen kisan voitostaan, kuin myös edelliskauden kolmesta ensimmäisestä kierroksesta, jonka jälkeen hän oli kaksi lyöntiä jäljessä lopullisella tuloslistalla toiseksi sijoittuneesta Christofer Blomstrandista. Pulkkasen lopullinen sijoitus oli 47:s

Metrimääräisesti Green Eagles on Tourin kolmanneksi pisin, sen edelle menevät vain kiertueen kahden viimeisen finaalikisan, Nedbank Challengen ja DP World Tour Championshipin kentät. Hampurissa on kuitenkin Touri kaksi pisintä par-viitosta, joista mittavampi on yli 600 metrinen.

Kysymykseen, kenet kisan supertähdistä ( Paul Casey, Patrick Reed, Xander Schauffele, Matt Kuchar) kotkalainen mieluiten ottaisi peliparikseen viikonloppuna, vastaus ei ole yllättävä.

”Xander Schauffele on ollut kuluvalla kaudella niin kova peluri, että hänet haluaisin kirittäjäkseni.”

Hampurin kisa on Pulkaselle tavanomaista suurempi mahdollisuus niiden 12:n kilpailun joukossa, jotka vielä ovat Tourin ohjelmassa.

”Seuraavan viikon KLM Openin jätän väliin, muuten on ajatukseni pelata lähes kaikki muut riippuen tilanteestani rankingilla  sekä pelikunnosta.”

Kiinan kisassa (HSBC) pelaamiinen edellyttäisi voittoa jostain edeltävästä kisasta, Race to Dubain finaalikisoihin yltäminenkin kovaa nousua listalla, jossa hän on ennen Saksan kisaa 119:s

Torstaina Pulkkanen lähtee kierrokselleen kello 9.20 Suomen aikaa.

Sveitsissä loistanut Kalle Samooja saa 14.20 ryhmäänsä Pohjoismaiden voitokkaimman pelaajan ET:lla,  15 ykköstilaa napanneen Thomas Björnin.