Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen suuri mahdollisuus sunnuntaina – neljäs sija varmistaisi työpaikan uusimisen kaudelle 2024

Tapio Pulkkanen pääsi Irlannin osakilpailussa kokeilemaan maan kansallispeleihin lukeutuvassa hurlingissa käytettävää puumailaa. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen (-8) on ennen Andalucia Mastersin viimeistä kierrosta kolmen lyönnin päässä neljännestä sijasta, jonka yksin saavuttaessaan hän varmistaisi nykyisen vahvan pelioikeutensa DP World Tourille.

Perinteikkäällä Real Club de Golf Sotogranden kentällä pelataan sunnuntaina sääennusteen mukaan sateessa.
Huonon kelin johdosta startteja on aikaistettu, pelaajat lähtevät matkaan kahdelta tiiltä 9.30-11.30 välisenä aikana.

Tapio Pulkkanen lähtee kierrokselleen 11.00 jaetulta kymmenenneltä sijalta. Kisa ja kierros ovat Hattu-Tapiolle hyvin merkityksellisiä.

Hän on pistelistan sijalla 151:s, meneillään olevan kisan ja Qatarin kisojen jälkeen ennusteen mukaan 116 ensimmäistä uusii kategorian, jollaisella Pulkkanen on pelannut viimeiset vuodet päästen pelaamaan majoreita lukuunottamatta muihin DP World Tourin kisoihin.

Sunnuntai on Pulkkasen suuri mahdollisuus välttää Tourin karsinnat.

Yksinkertaistettuna hänen tilanteensa rankingin osalta seuraava:

  • nykyinen jaettu kymmenes sija nostaisi hänet sijalle 138.
  • neljäs sija yksinään saavutettuna nostaisi pistemäärään 465, jolla paikka 116:n joukossa varmistuisi, vaikka Pulkkanen karsiutuisi Qatarissa
  • jaettu neljäs tila yhden pelaajan kanssa saattaa riittää, vaikkei Qatarista tule pisteitä

Neljänneksi nouseminen vaatisi todella kovan onnistumisen. Sijalukua yksin hallussaan pitävä Jeong weon Ko (-11) on kolme lyöntiä edellä.

Hänestä 1-4 lyönnnin päässä on Pulkkasen (-8) lisäksi peräti 18 haastajaa.

Mikäli kärkikolmikko pitää asemansa, vain yksi 20:sta Jeong weon Ko mukaanlukien voi saavuttaa neljännen sijan yksinään.

Ko (130.) pyrkii Pulkkasen (151.) ja kisaa johtavan Matti Schmidin (154.) tavoin varmistamaan pelioikeuden pääkiertueelle sunnuntaina.

Kuluvalla kaudella Pulkkasen paras sijoitus on 16:s jonka hän saavutti Italian Openissa. Tässä kisassa hän jakoi johtopaikkaa kahteen otteeseen viikonlopun aikana.

Pääkiertueella Pulkkanen on uransa aikana sijoittunut kerran toiseksi, neljä kertaa kolmanneksi ja kahdeksan kertaa sijoille 4-10.

Alla olevasta linkistä löydät myös sunnuntain kierroksen aikana reaaliaikaisen pistetilanteen.

Tulospalvelu

pistelista, liveseuranta

Etsi luettavaa