Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen peli kulki karheikon kautta: ”Sain puristettua lyömiseen nähden hyvän tuloksen”

Tapio Pulkkanen selvisi vain yhdellä bogilla

Hattu-Tapio Pulkkanen otti lauantaina Portugal Mastersissa muutaman askeleen taaksepäin, mutta säilytti mahdollisuudet nousta kärkiviisikkoon.

Aiempia päiviä tuulisempi keli horjutti Dom Pedro Victoria Golf Coursella suuren osan ET:n kisaan osallistuvien tuloksentekoa. Kärkipari meni uusiksi.

Thomas Pieters sai tuloksekseen Mathieu Pavonin tavoin 65,-6. He ovat yhteensä 16 alle ja neljä lyöntiä Lucas Bjerregaardia (-12) edellä.
Kärkikuusikkoon mahtuvat myös Kristoffer Broberg (-11), sekä nuorisoketjusta Sam Horsfied ja Nicolai Hojgaard (-10).

Pavonia lukuunottamatta viisi muuta ovat pelillisesti kirkkaina jaksoinaan olleet kovia luita ET:lla ja voittaneet. Thomas Pieters lähtee sunnuntaihin selvänä suosikkina kokemuksensa johdosta. Ryder Cupissa jo 2016 Euroopan parhaana pelaajana säväyttänyt belgialainen on valitettavasti jäänyt lupaukseksi, jonka tasonheittelyt kauden ja kilpailujen sisällä ovat karmaisevan suuria.
Victoria Golf Coursella on järkevästi pelattuna reilusti tilaa, joka antaa Pietersille sunnuntaina saavuttaa uransa viidennen voiton European Tourilla.

Pulkkasen tie vei tiiauspaikoilta karheikkoon

12:lta sijalta lauantain kierrokselle lähtenyt Tapio Pulkkanen 69-67,-6) ei saanut nousujohteista tuloskehitystä jatkumaan. Toisen reiän bogin hän korvasi neljännen birdiellä. Odotettua birdiesumaa ei suomalaiselle kuitenkaan perjantain tavoin sisaääntulossa tullut. Päivän toinen birdie tuli vasta 16:lla, lopputulos oli kuusi lyöntiä heikompi (71,-1) kuin Pietersilla ja Pavonilla.
”Olin ongelmissa tiiltä. Raffista ei auennut birdiepaikkoja, tuloskortista tuli aika tylsä. Tuulisempi keli vaikeutti sekin lähestymisiä. Puristin peliin nähden tuloksen ihan kohtuulliseksi”, hän soimi tekemisiään.

Sijoitus on ennen viimeistä kierrosta 16:s, eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä, viidenteen tilaan viisi. Jokainen sija Pulkkaselle erittäin merkityksellinen etenkin taistelussa Race to Dubai -finaaliin pääsemiseksi. Mikäli lauantain tulostaulu pysyisi sellaisenaan kisan loppuun, kotkalainen kipuaisi 53:ksi.

”Minun ymmärrykseni mukaan finaaliin pääsee tasan 50 parasta pelaajaa listalta, sekä  lisäksi”affiliate-jäsenenä” tässä joukossa oleva USA:n Will Zalatoris, joka on listalla kymmenentenä.”
Käytännössä siis sija 51. listalla tulee riittämään seuraavan viikon Dubai Championshipin jälkeen.

Samoojan peli sakkasi aloittelijan tasolle viheriöllä

Kalle Samooja toipui heikosti perjantain katkerasta lopetuksestaan (bogey+tuplabogey). Lauantaina tuli taas lunta tupaan. Tuloksillaan 68-72-74,+1 hän on tuloslistan 50.

Kalle Samooja otti putterilla pahasti lukua jo perjantain kierroksen toisella puoliskolla. Lauantaina puttipeli täytti fiaskon tunnusmerkit.

Kalle Samooja otti putterilla pahasti lukua jo perjantain kierroksen toisella puoliskolla. Lauantaina puttipeli täytti fiaskon tunnusmerkit.

GETTY IMAGES

Samoojan kortti oli kolmantena kilpailupäivänä värikäs. Neljä birdietä saivat seurakseen peräti seitsemän bogia, joka tarkoitti tulosta +3. 
Kierroksesta jäi päällimmäisenä pelurin mieleen toiminta viheriöillä, eikä Samooja säästellyt sanojaan kuvatessaan puttiaan.

”Päivän puttaamisella tuskin olisin saanut edes green cardia. Hävettää oikein. Ei siitä pelistä sitten oikein mitään tule, kun greeneillä sakkaa noin pahasti”, turkulainen manaili tiedotteessaan

Mikko Korhosen peli ei ollut tikissä

Mikko Korhonen ajautui perjantaina sivuraiteille tuloksenteon osalta, lauantaina sysäsi hänet entistä kauemmas keskiryhmästä. Tuloksilla 68-74-76,+5 sijaluvuksi tulee 62.
”Kuten kortista näkyy, niin vähän hakemista pelaaminen on. Oli kyllä tosi kova tuuli myös tänään, eikä se helpottanut yhtään, kun ei ihan tikissä olla. Ei mahda mitään ja taistelu jatkuu vielä huomenna!” Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Pulkkasen tavoin myös Korhonen oli ennen kisaa hyvässä tuntumassa taistelussa paikasta ET:n finaalikisaan. Tuloillaan oleva sijoitus Portugal Mastersista tullee pudottamaan häntä muutaman sijan. Nykyisellä tuloslistalla hän lähtisi Dubain viimeiseen karsintakisaan Race to Dubai -listan sijalta 58:s

Suomalaisilla on sunnuntaina ansioituneet kirittäjät:

9.15    Mikko Korhonen-Andrew Johnstone
9.42.   Kalle Samooja-Peter Hanson
12.55  Tapio Pulkkanen-Adri Arnaus

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät sunnuntain finaalikierroksen suorana kello 13.30-19.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa