Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen paluu

Tapio Pulkkanen on pelannut vahvasti Challenge Tourilla tällä kaudella.

Olkihattuinen 27-vuotias on taistellut jo kaksi kertaa voitosta Challenge Tourilla tällä kaudella.

Tapio Pulkkasen ammattilaisvuodet ovat olleet melkoista vuoristorataa. Vuonna 2013 hän nappasi kakkostilan ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan Challenge Tourin kisassa Madridissa. Sen turvin Pulkkanen sai pelata lähes koko kauden haastajakiertueella, ja hän sai palkinnoksi vahvan kortin myös kaudelle 2014.

Seuraava kausi meni kuitenkin enemmän tai vähemmän penkin alle, ja vauhtia oli haettava uudestaan Nordic Leaguesta.

”Itseluottamukseni jotenkin katosi Challenge Tourilla, ja välillä en saanut oikein mitään aikaiseksi”, Pulkkanen muistelee

”Nordic Leaguessa tajusin taas, että pelaan oikeastaan aika paljon paremmin kuin monet muut. Jonkinlainen kupla siinä puhkesi ensimmäisen voiton myötä, ja sitten peli sujui taas paremmin.”


”Ei tässä mihinkään epätoivoon ole tarvinnut vaipua.”

Tapio Pulkkanen


Pulkkanen voitti kirkkaasti Nordic Leaguen rankingin vuonna 2015 ja pääsi taas pelaamaan Challenge Touria. Kausi alkoi kuitenkin tahmeasti, vaikka kaiken piti olla kunnossa. Pulkkanen läpäisi cutin useissa kilpailuissa, mutta jostain syystä paras terä jäi viikonlopun kierroksilla saavuttamatta.

”Viime vuodet ovat kieltämättä olleet hieman raskaita, mutta ei tässä mihinkään epätoivoon ole tarvinnut vaipua”, Pulkkanen toteaa.

Viime kaudella Kymen Golfin kasvatti kokeili ensimmäistä kertaa mentaalivalmentajan kanssa työskentelyä, ja loppukaudesta itseluottamusta alkoi jälleen löytyä. Pulkkasen lajivalmentajana on toiminut juniorivuosista asti Kymen Golfissa vaikuttava Tommi Nousiainen, jonka kanssa hän Suomessa ollessaan harjoittelee edelleen viikottain.

Talvella Pulkkanen vietti lähes puolitoista kuukautta Floridassa harjoitellen muun muassa Roope Kakon, Minea Blomqvist-Kakon ja Antti Ahokkaan kanssa.

”Pääsin treenaamaan paljon itse pelaamista, enkä keskittynyt svingitekniikan virittämiseen”, Pulkkanen kertoo.

”Pelikaverit pitivät huolen siitä, että koko ajan oli pientä kisaa pelissä mukana.”


”Nyt pitäisi olla taas hyvän kauden vuoro.”

Tapio Pulkkanen


Pitkä harjoitusrupeama näyttää kantavan hedelmää, sillä huhtikuussa Pulkkanen nousi otsikoihin, kun hän räväytti CT-kautensa avauskierroksella Turkissa taululle tuloksen 62. Punaista näkyi myös loppukierroksilla, ja Pulkkanen taisteli sunnuntaina kärkiparissa kilpailun voitosta. Voimakkaassa tuulessa pelatussa kisassa Englannin Ryan Evans oli tällä kertaa vahvempi, mutta taistelu palkittiin kakkostilalla, aivan kuten vuonna 2013.

”Oli tärkeää saada onnistuminen heti kauden alkuun. Jos peli kulkee jatkossa yhtä hyvin, pystyn tavoittelemaan korttia European Tourille ensi kaudeksi”, Pulkkanen iloitsee.

Pari viikkoa sitten Tsekissä Pulkkanen oli niin ikään toinen, mikä nosti hänet Challenge Tourin rankingissa kolmanneksi. Onnistunutta kautta ajatellen ennusmerkit ovat uran suurimman palkintopotin myötä hyvät,  ja toisin kuin neljä vuotta sitten, tällä kertaa hänon jo rutinoitunut ammattilainen. 

”Vaikuttaa siltä, että joka toinen vuosi on aina hyvä ja joka toinen vähän huonompi”, Pulkkanen pohtii. ”Nyt pitäisi olla taas hyvän kauden vuoro.”

Parhaillaan Pulkkanen pelaa kilpailua Belgiassa. Avauskierroksen jälkeen hän tuloksessa par tehtyään kuusi birdietä, bogia ja paria.

Tulospalvelu

Tapio Pulkkanen

Syntynyt 21.5.1990

Kasvattajaseura Kymen Golf

Valmentaja Tommi Nousiainen

Siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2013 tasoituksella +4

Voitti amatöörinä useita Suomen mestaruuksia ja Nordic Leaguen Finnish Openin.

Ammattilaisena saavuttanut useita voittoja Nordic Leaguella ja kaksi kakkostilaa Challenge Tourilla.

Muutti kaksi vuotta sitten Helsinkiin, mutta harjoittelee edelleen säännöllisesti Kotkassa.

Omistaa tällä hetkellä noin 20 olkihattua, joista arviolta 7 on pelikunnossa.

 

Kesäkuun ajan jokainen voi olla gogolfari. Jäsenedut käytettävissä 30.6 asti. Kokeile esimerkiksi Kytäjän Guide Guide-tarjousta: Kytäjä Golf green fee kahdelle sisältäen auton 89 €

Etsi luettavaa