Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen ote pitää Wentworthissa – suomalaiset lyönnin välein tuloslistalla

Tapio Pulkkaselle avautuu sunnuntaina upea mahdollisuus omien ennätysten parantamiseen

Pulkkanen (-7), Mikko Korhonen (-6) ja Kalle Samooja (-5) metsästävät sunnuntaina BMW PGA Championshipissa kovia sijoituksia ja isoja shekkejä.

Kolme jatkoonpäässyttä  suomalaista pelasivat torstaina ja lauantaina samat tulokset (70,72). Perjantaina Tapio Pulkkanen (67) oli lyönnin  Mikko Korhosta (68) ja kaksi  Kalle Samoojaa (69) parempi.
Vastaavaa tulosten tasaisuutta tuskin on kolmen suomalaispelaajan kohdalla koettu aiemmin pääkiertueella.

Ennen viimeistä päivää he ovat sijalukujen 25-43 välissä lyönnin välein. Kärkipaikkaa pitää yön yli hallussaan Italian Francesco Laporta (-14),  joka sunnuntain kirittäjänsä Laurie Canterin (-13) tavoin ei ole ET:lla juhlinut voittoa. 

Hattu-Tapion draivit karkailivat – birdiepaikat harvassa

Tapio Pulkkanen teki lauantaina kolme birkkuaan ja kolme bogiaan tasaisesti kierroksen eri vaiheilla. Tuloslistalla hän putosi 11 sijaa 25:ksi.

”Tänään oli hankalampi päivä. Olin tiiltä vähän ongelmissa, tästä johtuen birdiepaikkojen määrällä ei juhlittu.”
Elävä legenda Miguel Angel Jimenez (73+1) oli peliseurana, yleisö eli vahvasti mukana espanjalaisen taiteilijan matkassa.

”Hänen kanssaan oli hienoa pelata. Faneja oli paljon paikalla ja Miguel oli mainiota peliseuraa. Herrasmies.”

Mikko Korhosen reilun kolmen tunnin tuska vaihtui kolmen vartin ilotulitukseen

Mikko Korhonen heräsi tulostehtailuun vasta kolmen viimeisen reiän ja 45 minuutin aikana

Mikko Korhonen heräsi tulostehtailuun vasta kolmen viimeisen reiän ja 45 minuutin aikana

Getty Images

Mikko Korhoselle tuli bogien kautta takaiskuja neljästi väylillä 3-11. Tuskan jälkeen lopetus oli sitäkin komeampi. Kolmella viimeisellä hän teki kaksi bogia ja loppuun eaglen. Lopputulos siis sama 72, par kuin Pulkkasella ja Samoojalla.

”Hyvä maku jäi päivästä loppujen lopuksi. Vähän kierros lähti väärään suuntaan aluksi, kun missailin lyöntejä vääriin paikkoihin, ja niistä oli mahdotonta tehdä pareja. Putteri tuntui koko päivän hyvältä, mutta en vain päässyt puttaamaan birdieitä. Kyllä tänään koeteltiin hermoja, pakko myöntää. Jaksoin kuitenkin pysyä kärsivällisenä jälleen”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Kalle Samoojan tunne ja tulos eivät kohtaa

Kalle Samoojan kortissa oli neljä bogia ja neljä birkkua, joista kolme viimeistä väylillä 13-17. Vaikka ekan yhdeksikön tuloksesta +2 takaysille lähtenyt Samooja saikin  kirittyä loppuua kohden, oli päivä vaikea.

”Vähän oli nihkeä päivä kaikin puolin, vaikka tunne vetoon onkin todella hyvä tällä hetkellä. Toivottavasti siellä lymyilee yksi alhainen kiekka vielä bagin pohjalla, Samooja summasi.
”Kierrosaika oli melkein tunnin nopeampi mitä kahtena edellisenä päivänä. Jos se lähtee vähän nihkeästi liikkeelle, sitä on vaikea kääntää. Tällaista se välillä on, että tunne ja tulos eivät kohtaa, 
mutta se toki lupaa vain hyvää tulevaan.”
”Pakka on aika nipussa kuitenkin vielä, niin kohtalaiset sijat on ihan otettavissa huomenna.”

Sunnuntaina nähdään  oletettavasti hyvin tapahtumarikas päätöskierros, jossa suomalaiset omaavat mahdollisuuden vahvoihin nousuihin 20:n , jopa kymmenenen ensimmäisen joukkoon.
Kisaa ennen viikonloppua johtanut Thaimaan Kiradech Aphibarnrat  otti useaan otteeseen kylmää suihkua lauantaina. Lyöntejä kertyi 74, eroa kärkeen on neljä lyöntiä.

Voittaja kuittaa noin 1,1 miljoonaa euroa, reilusti toistakymmentä ensimmäistä saa kuusinumeroisen luvun euroja.
Ennen sunnuntaita Korhosen paras sijoitus Wentworthissa on 15:s, Pulkkasen 26:s ja Samoojan 48:s.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät finaalipäivän suorana lähetyksenä klo 14.00-20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa