Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen kiri jäi kesken Kiinassa: ”Tahmea alku ja putterin jäätyminen jättivät kirittävää”

Tapio Pulkkasella on kuusi lyöntiä kärkeen

Neljä birkkua seitsemän reiän jaksossa eivät riittäneet kärjen uhkaamiseen Volvo China Openissa. Pulkkasen avaukset karkailivat, eikä putterista ollut pelastajaksi.

Tapio Pulkkanen (65-68-72,-11)  sai katastrofaalisen alun kolmannelle kierrokselleen Genzon Golf Clubilla. Neljästä ensimmäisestä avauksesta yksikään ei osunut väylään, viimeisin niistä päätyi syvälle metsään. Tuplabogi ja bogi nostivat kierrostuloksen plus kolmeen ja kauas kärjestä.

Alamäkeä vauhditti tässä vaiheessa myös putteri, jolta ei tullut tukea vaikeina hetkinä.

Pulkkanen nousi takaisin kakkostilalleen kierroksen keskivaiheilla tekemiensä (7-13) neljän birdien myötä.  

Lopussa oli taas vastatuulta. 15:lla Pulkkasen vaisu rautaysi ja heikko chippi toivat bogin. 17:lla bighitter löi avauksen veteen, mutta taisteli itselleen parin.

Birkku jäi tekemättä myös pitkäksi par-kolmoseksi lyhennetyllä päätösväylällä. Kierrostulos 72 oli tuloslistan 39:n ensimmäisen joukossa toiseksi heikoin.

” Sain tahmean alun rundille ja juonesta melko hyvin kiinni puolivälissä. Lopussa jäi birdiet tekemättä, niinpä lähdetään takamatkalta huomiseen. Chippaaminen oli huonoa tänään, puttikaan ei ihan samalla tasolla kuin aikaisemmin tällä viikolla”, Pulkkanen kiteytti päivänsä.

Merkittävä asia oli myös avausten epätarkkuus. Alkureikien lisäksi Pulkkanen missasi väylän neljällä viidestä viimeisestä reiästä, joilla tarttui avauksellaan puumailaan.

Yleisömeri Pulkkasen ryhmän ympärillä on myös sunnuntaina melkoinen, sillä isäntämaan ykköstykki Haotong Li sekä Brasilian Adison da Silva ovat hänen peliseuranaan.

Kilpailun tulospalvelu

Etsi luettavaa