Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkaselle uran neljäs top ten -sijoitus European Tourilla – teki tärkeän birdien viimeiselle reiälle

Tapio Pulkkanen on kiinni European Tourin kortissa myös ensi vuodelle

Tapio Pulkkanen on sijoittunut hienosti kahdeksanneksi Marokossa. Kisan voittoon pelasi Espanjan Jorge Campillo, josta oli hyvää vauhtia tulossa kiertueen uusi ikuinen kakkonen.

TAPIO PULKKANEN otti tänään uransa kolmanneksi parhaan sijoituksensa European Tourilla. Hän sijoittui pelatussa Trophee Hassan II -kisassa kahdeksanneksi, mikä tulee nostamaan häntä reippaasti kiertueen rankingissa. Ennen kilpailua Pulkkanen oli sijalla 146.

Pulkkanen pelasi yhteistuloksen -3 (75-74-67-73). Royal Dar El Salamin kentän par on 73. Tämän päivän tulos tuli tasaisen esityksen jälkeen, sillä Pulkkanen teki 14 parin lisäksi kaksi birdieä ja bogia.

”Tänään ei rautapeli riittänyt parempaan tulokseen. Par 5:llä missasin kaikilla avauksilla väylän ja en saanut helppoja birdiejä rakennettua”, Pulkkanen kuvaili peliään. 

Kymen Golfia edustava Pulkkanen lopetti tänään tärkeään birdieen. Se nosti hänet yksin kahdeksanneksi. Yhdeksännen sijan jakoi viisi pelaajaa, joten birdiellä oli tärkeä merkitys ranking-pisteiden kannalta.

”Viimeisellä reiällä meni noin viiden metrin birdie sisään lobin jälkeen”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen nousin kahdeksannen sijan ansiosta rankingissa sijalle 99. Pykälän hänen edellään on Mikko Korhonen.

PULKKANEN PELASI päätöspäivän yhdessä Kalle Samoojan kanssa. Turkulaisella oli eilisen huippukierroksen jälkeen heikko päivä. Hän pelasi kierroksen 80 lyönnillä ja putosi yhteistulokseen +4 ja sijalle jaettu 38:s.

”Kentän kanssa oli melkoista mattopainia koko kierros. Se otti melkoisen niskalenkin tänään tästä äijästä”, Samooja kuvaili.

”Olin jostain syystä off-tilassa fyysisesti eikä fokusta löytynyt. Näitä tulee välillä.”

Samooja jatkaa parhaan suomalaisena rankingissa sijalla 80. 

TOISEKSI PARAS suomalainen oli Korhonen, jonka sijoitus oli jaettu 30:s tuloksella +2.

”Ihan hyvä viikko kokonaisuutena. Taisteluahan tämä aika lailla on tällä  kentällä. Rautalyöminen ei ollut riittävän hyvää tällä viikolla, kun missata ei saa käytännössä yhtään. Mutta taisteluasenne säilyi vahvana läpi viikon”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Kilpailu oli Korhoselle ensimmäinen uuden caddien Nick Mumfordin kanssa.

”Nickin kanssa on hyvä meininki. Rauhallinen ja nopea kaveri. Ei tehnyt virheitä. Itse pelaajakin pysyi suhteellisen rauhallisena ja jaksoi puurtaa. Tästä kohti Kiinaa”, Korhonen sanoi.

Kiinaan lähtevät myös Pulkkanen, Koivu ja Samooja. Sen sijaan kilpailun voittaja Espanjan Jorge Campillo jättää seuraavan kisan väliin. Campillo aikoo ottaa voitosta kaiken irti, sillä hänellä oli tätä ennen European Tourilta peräti kuusi kakkossijaa ja neljä kolmossijaa.

Hän aikoo pitää voiton jälkeen kaksi viikkoa kisataukoa, joten seuraava kisa hänellä on toukokuun puolivälissä pelattava US PGA Championship. 

Campillo voiton tae oli tänään loistava lähipeli. Royal Dar El Salamin kenttä piti jälleen pintansa, sillä voittotulos ei tälläkään kertaa mennyt kaksinumeroisesti alle parin. Campillon voittotulos oli -9 (72-71-69-71).

”Tänään kenttä oli todella vaikeassa kunnossa, vaikka keli oli hyvä”, Pulkkanen summasi.

Kakkossijan jakoivat Yhdysvaltain Julian Suri ja Sean Crocker sekä Etelä-Afrikan Eric Van Rooyen. Heidän tuloksensa oli seitsemän alle parin.

SAMAAN AIKAAN miesten kisan kanssa pelattiin saman klubin toisella kentällä naisten European Tourin kilpailu. Sielläkin voitto meni Espanjaan, sillä voiton vei ylivoimaisesti Nuria Iturrios

Paras suomalainen kisassa oli Elina Nummenpää, joka pelasi tänään loistavasti kaksi alle parin ja nousi jaetulle 31:nneksi. Krista Bakkerin sijoitus oli 66:s.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa