Tapio Pulkkaselle ja Kalle Samoojalle jäi kirittävää Japanissa

Kaksi viimeisten reikien bogia pudottivat Tapio Pulkkasen viiden lyönnin päähän kärjestä DP World Tourin Japanin kilpailussa. Kuva: Getty Images

Kauden ensimmäistä sijoitusta kärkikymmenikköön tavoittelevat Tapio Pulkkanen (-2) ja Kalle Samooja (par) ovat viiden ja seitsemän lyönnin päässä kärjestä pelattuaan PGM Ishioka Golf Clubilla DP World Tourin ja Japanin Tourin yhteiskilpailussa.

ISPS Handa – Championshipissa on mukana lähes 90 osallistujaa DP World Tourillta, Japanin Tourin pelaajat ovat vähemmistönä.

Suuria tähtiä ei ole saatu houkuteltua mukaan, kaikki kuusi maailmanlistalla sadan joukon olevaa ovat DP World Tourin pelaajia, joista valtaosa osallistuu Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan tavoin myös seuraavalla viikolla Koreassa pelattavaan kisaan.

Torstain jälkeen suomalaisista paremmassa asemassa on Pulkkanen (-2), joka teki kierroksellaan neljä birdietä, ainoat kaksi bogiaan kolmella viimeisellä.Hattu-Tapion sijoitus on avauspäivän jälkeen 30:s.

Kalle Samooja (par) on seitsemän lyönnin päässä kärkiparista Yengsu Kim ja Andy Sullivan (-7).

Kalle Samoojalla pitkä sarja katkaistavanaan

Samoojalle edellinen kausi oli ikimuistoinen hänen Saksassa saavuttamansa Porsche European Openin johdosta. Kesäkuun alussa tulleen voiton jälkeen odotettu menestys jäi loppukaudesta piippuun. Tuloskunto on pysynyt alavireisenä myös kaudella 2022-2023.

Viimeiset 20 kilpailuaan turkulainen on pelannut 10,5 kuukauden aikana saavuttamatta kertaakaan top 10-sijoitusta.

Kontrasti aiempaan on melkoinen. Uran 89 ensimmäistä kisaa tuottivat Samoojalle kiitettävän määrän sijoituksia kärkikymmenikköön, peräti 13.

Tapio Pulkkanen oli suomalaisista paras DP World Tourin pistelistalla 2022 päättyneellä kaudella.

Hän teki kärkikymmenikköön sijoituksissa oman ennätyksensä (6).

Alkaneen kauden kahdeksassa ensimmäisessä kisassa paras sijoitus on 23:s. Pulkkasella on katkaistavanaan yhdeksän kisan sarja kisoista, joissa paras sijoitus on jäänyt 20:n ensimmäisen ulkopuolelle.

Japanilaisilla on kotimaassaan viikonloppua saavutettavaa

DP World Tourin kisoissa heillä on vuosikymmenten varrelta vain kaksi pokaalin kisan jälkeen saanutta pelaajaa. Siitäkin huolimatta, että vahvan pelioikeuden omaavian japanilaisten määrä on DP World Tourilla noussut, ja on kuluvalla kaudella peräti seitsemän.

Isao Aoki voitti 1983 European Openin, joka oli tuolloin nykyistä merkittävämpi kisa. Hideki Matsuyaman DP World Tourin voittokisat (3) on pelattu yhteiskisoina muiden kiertueiden kanssa (The Masters, WGC-Bridgestone Invitational, WGC-HSBC Champions)

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.