Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkaselle huipputulos Dubaissa –  eagle bunkkerista kruunasi kierroksen

Tapio Pulkkanen selvitti kahdella viimeisellä pallonsa viheriöbunkkerista reikään yhteensä kolmella lyönnillä

Hattu-Tapio Pulkkanen ei ujostellut debyytissään DP World Tour Championshipissa. Tulos 67,-5 nosti hänet kierroksen päätyttyä kisan kärkeen.

Tapio Pulkkanen sai fantastisen startin ja päätöksen kierrokselleen Emirates Estates Earth Coursella varhain torstaiaamuna. 

Seitsemällä ensimmäisellä hän reiälllä hän teki kolme birdietä ja bogin. Kärkipaikan Kymen Golfin kasvatti nappasi 11. reiän birdiellään. Päivän toinen bogey heti seuraavalla pudotti Pulkkasen nopeasti muuttuvalla tuloslistalla takaa-ajajaksi.

Viimeiset kolme reikää olivat loistavaa tulosiloittelua.  Birdie 16:lla ja bunkkeriin jääneen avauksen jälkeen viheriön ulkopuolelta uponnut par-putti 17:lla (par 3)  nostivat tyytyväisyyden tasoa.

Leveimmin Tapio Pulkkanen hymyili 18:lla. Par-viitosella hän löi pitkän avauksen vasemmalle karheikkoon.

Sieltä ylsi pituuden puolesta viheriölle, mutta Pulkkasen toinen lyönti suuntautui pelistrategian osalta pahimpaan mahdolliseen paikkaan, viheriön oikealle puolelle bunkkeriin. Kolmanteen lyöntiin oli tarjolla näkymä, jossa viheriötä oli käytössä vähän, vaikeusastetta lisäsivät alamäki ja karheikko.

Taikuri kaivoi lyöntivarastostaan rohkean noston lyhyeen karheikkoon, josta pallo valui viheriölle ja reikään. Eagle nosti Pulkkasen loppuun pelanneista kisan kärkeen.

Tapio Pulkkanen: ” Lähipeli ja puttaaminen olivat kohdillaan”
 

Vaikka kilpaileminen Earth Coursella on Pulkkaselle on kokemuksena uusi, on hän kiertänyt Dubain harjoitusleirien aikana vuosien varrella lukuisia kertoja kisakenttää. Kentän ja viheriöiden kallistukset sekä olosuhteet ovat tuttuja.
”Kierroksen alussa ja lopussa löin palloa aika hyvin, tein riittävästi birdejä. Keskivaiheilla oli hankalaa, avaukset suuntautuivat vasemmalle. Lähipeli ja puttaaminen olivat kohdillaan. Rangen kautta aloitan tänään valmistautumisen perjantaille”, Pulkkanen kertoi tuntemuksiaa.

Oletettavaa on, että vastaavia ja parempia tuloksia tullaan torstaina näkemään, Rory McIlroy käväisi kahdeksan reikää pelattuaan jo tuloksessa -6. Bogey yhdeksännelle pudotti hänet jakamaan kärkitilaa tässä vaiheessa Pulkkasen ja edellisviikon voittajan JB Hansenin (67,-5) kanssa. 

Kun perjantaille tasatuloksessa olevia pelaajia laitetaan lähtöjärjestykseen, nousee ensiksi kortin jättänyt tuloslistalla yläpuolelle. Pulkkanen pääsee McIlroyn pariksi esimerkiksi siinä tilanteessa, että kisan kahdesti voittanut pohjois-irlantilainen nousee ainoana suomalaisen edelle.

Tuloksessa neljä alle parin oli Pulkkasen lopetettua kierroksensa useita pelaajia, joista moni oli jo ehtinyt pelata kierroksen loppuun.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät DP World Tour Championshipin avauspäivän tapahtumat klo 9–15.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa