Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella väylät kateissa mutta tulosta syntyy: ”Wedgen vaihto on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi”

Hattu-Tapio on selvittänyt lähestymisiään karheikosta ja hiekka-aavikolta kiitettävällä tavalla viheriöille. KUVA:GETTY IMAGES

Pulkkanen (68+68,-8) on ennen viikonlopun kierroksia kärkikymmenikössä selvittyään kahdesta ensimmäisestä päivästä yhdellä bogeylla.

Ras al Khaimahissa pelataan DP World Tourin kisaa kentällä, jossa väyläosumat eivät aivan tavanomaisessa arvossaan.

Al Hamra Golf Clubilla on toki avauksissa vesiesteitäkin vältettävänä, mutta hyvin yleisesti myös reilusti tilaa missata ainakin toiselle puolelle väylää.

Tapio Pulkkanen oli torstain tavoin parhaimmillaan lähestymisissä ja viheriöiden ympärillä. Molempina päivinä hän kuittasi tilastoihin vain kolme väyläosumaa 14:sta, joka johtaisi useampiin kolhuihin vaativammilla kentillä.

Pulkkanen löi kentän ensimmäisellä par-viitosella avauksen oikealle veteen, ja teki toistaiseksi ainoan bogeynsa. Birdejä syntyi viisi, tulos sama 68 kuin torstaina.

”Olin tänään lähipelissä erittäin hyvä, tuli seivattua haastavia tilanteita. Otin tähän kisaan bägiin 60 asteisen Vokeyn wedgen 58 asteisen tilalle. Se oli mainio ratkaisu.”

”Sain kierroksen jälkeen rangella hiottua lyönnin takaisin uomiinsa, joten hyvällä fiiliksellä lähden viikonlopun peleihin”, Pulkkanen kuittasi kaksi ensimmäistä päiväänsä.

Kun toinen päivä on vielä hieman kesken, Tapio Pulkkanen oli jaetulla sijalla 8.

Johdossa on Skotlannin David Law (-14).

Pelin luonteesta kertoo se, että Law (6/28) osui tuplamäärään väylistä Pulkkaseen verrattuna, ja oli kierroksensa päättyessä vaatimattomalla prosentillaan (42 %) 132 pelaajan joukossa ensimmäisessä neljänneksessä.

Vakuuttavan oloisesti ja tapojensa mukaan pitkälle palloa mättänyt Nicolai Hojgaard (-12) nousi toiseksi.

Suomalaisten tulokset:

8. Tapio Pulkkanen 68+68,-8

40. Sami Välimäki 71-69,-4

Mikko Korhonen 69-74,-1

107. Kalle Samooja 71-75,+2

Tulospalvelu

Etsi luettavaa