Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella vahva rutistus Roomassa – jakaa viidettä sijaa Italian Openissa

Tapio Pulkkasen peli ei ollut perjantaina parhaimmillaan, mutta viimeiset kolme reikää jättivät tulosten osalta varmasti hyvän maun suuhun. Kuva: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen (67-70,-5) rutisti kolmella viimeisellä väylällä paremmat tulokset kahdesta mahdollisesta, ja on neljän lyönnin päässä kisaa johtavasta Matthieu Pavonista (-9). Kalle Samoojan (par) sekä Sami Välimäen (par) sijoitus on 32.

Hattu-Tapio Pulkkanen pääsee edellisviikon Korean kisan tavoin kahdelle viimeiselle kierrokselle tilanteesta, jossa hän on yksi voitontavoittelijoista.

Toisena päivänä tulostaso jäi torstaita heikommaksi. Paras tulos oli 67,-4.
Avauspäivän jälkeen johtanut Matthieu Pavon (63-70,-2) säillytti kahden lyönnin etumatkansa. Pavon ei ole koskaan voittanut DP World Tourilla, mutta toisia ja kolmansia on yhteensä viisi. Maailmanlistan sijoitus (164.) kertoo, että ranskalaisen voitto Roomassa ei olisi kovin suurin yllätys.

Etenkin torstaina (63,-8) Pavonin tulos rakentui jäätävän kovaan puttipeliin. Viikonloppuna Pavonin lyöntivirettä ja henkistä kanttia koetellaan aivan eri tavoin kuin kahtena ensimmäisenä päivänä.

Perjantaina Pavonin kanssa saman tuloksen (70,-1) suomalaisista pelasivat Tapio Pulkkanen sekä Sami Välimäki.

Kalle Samooja (74,+3) ei saanut pelistä kiinni, hän putosi ainakin hetkellisesti kärkitaistosta.

Ensimmäistä birdien putoamista odoteltiin reiän vieressä

Pulkkasen startti kierrokselle oli vaikea, avaukset eivät osuneet väyliin, birdiepaikat jäivät vähiin. Bogey syntyi jo kolmannella.

”Tuulta oli vähän enemmän kuin torstaina, se teki pelaamisesta hankalan oloista. Avauksia oli karheikoissa, mutta hienosti sieltä pääsin taistellen takaisin väylälle ja viheriöille.”

Päivän ensimmäisen birdiensä hän teki kentän vaikeimmalla (8.), jossa reiän pohjalle osui 13,5 metrin päästä lähtenyt putti.

”Siinä löin draivin jälkeen vielä rautanelosen vastatuuleen yli 200 metrin matkalta. Oli makoisa birdie, sillä pallo jäi reiän reunalle roikkumaan. Neljä sekuntia ehdin kävelyn jälkeen palloa tuijottaa kunnes se putosi”, Pulkkanen iloitsi.

Pulkkanen paransi asemiaan myös 12:n birdiellä (par-5) jossa putti upposi alle puolen metrin matkalta. Lunta tuli tupaan heti seuraavalla, jossa alle kahdeksan metrin päästä bogey rakentui kolmella putilla.

Pulkkasen ote piti lopussa

Viimeiset kolme olivat Hattu-Tapiolta mainiota taistelua.

Kentän lyhimmällä par-nelosella (276 metriä perjantaina) avaus päätyi bunkkeriin 33 metrin päähän reiästä

Nosto hiekasta jätti birdieputtiin matkaa reilut kaksi metriä. Tämän Pulkkanen selvitti, kuten myöskin 17:nviheriöllä 3,3 metrisen par-putin.

Ensimmäinen putti lähti 12 metrin matkalta, joten yli 3 metriä lyhyeksi jäänyt par-putti tuli varmasti Pulkkasellekin yllätyksenä.

Marco Simone Golf Clubin viimeisellä (par-5) Pulkkanen kulki kohden viheriötä vaikeamman kautta.

Avaus oikealle karheikkoon, toinen lyönti reilun 80 metrin päähän väyläbunkkeriiin, josta kolmas jäi lyhyeksi,18 metrin päähän viheriön eteen.

Neljäs lyönti/putti pelasti tilanteen, par-puttinsa Pulkkanen pääsi kuittaamaan reilun 30 sentin päästä.

”Hyvä kierros tämä oli”, Pulkkanen kuittasi yhteenvetonsa päivästä.

Saksalainen lyöntitaituri kirittäjänä

Lauantain kierrokselle Pulkkanen saa parikseen todellisen lyöntitaiteilijan, Saksan Marcel Siemin (-4).

42-vuotias konkari on pelannut pääkiertueella jo 2000-luvun ensimmäiseltä puoliskolta, voittanut viidesti henkilökohtaisen kisan, lisäksi World Cupin Bernhard Langerin kanssa.

Siem on kentällä taiteilija, joka uskaltaa lyöntejä tehdessään antaa tunteelle vallan.

Parivaljakko lähtee matkaan neljänneksi viiimeisinä klo 14.05

Sijalukua 32:s jakavat Kalle Samooja (68-74,par) ja Sami Välimäki (72-70,par) pääsevät kentälle jo aamupäivällä.

Mikko Korhonen (70-WD) vetäytyi kisasta ennen toista kierrosta ylävartalovamman johdosta.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan myös viikonloppuna suorana:

  • Lauantain lähetysaika 14.30-19.30
  • Sunnnuntain lähetysaika 14.30-20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa