Tapio Pulkkasella vahva nousu Ras al Khaimahissa: ”Lapa oli tänään hyvin hallussa”

Al Hambra Golf Clubilla pelatut kisat toivat Hattu-Tapiolle kaksi hyvää sijoitusta. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen (70-67-72-66,-13) onnistui mainiosti päätöskierrroksellaan Al Hambra Golf Clubilla.

Tapio Pulkkanen pelasi 11:n päivän aikana kahdeksan kisakierrosta Ras al Khaimahissa.

Pariin verrattuna saldo oli kova, -29.

Ensimmäisessä kilpailussaan (-16) hän taisteli vielä ennen yhdeksää viimeistä reikää voitosta sijoittuen seitsemänneksi.

Meneillään olevassa kilpailussa lähtökohta viimeiselle kierrokselle ei paljoa luvannut, sijaluku oli 37.

Hattu-Tapio pelasi varsin ehjän kierroksen sunnuntaina selviten kierroksesta yhdellä bogeylla.

Tapio Pulkkkanen: ”Mainio kierros tuulisessa kelissä”

Ennen viimeistä reikää hän oli tehnyt jo seitsemän birdietä.

18:s (Par-5) tarjoaa mainion mahdollisuuden päästä toisella lyönnillä viheriölle.

255 metrin matkalta toinen lyönti suuntautui kuitenkin reilusti vasemmalle.

Pitchin ja kahden putin kautta Pulkkanen teki parin. Kierrostulos oli 66,-6 ja kokonaistulos -13.

”Hyödynsin kentän helpot väylät birdeillä, sekä muutaman niiiden lisäksi.”

”Mailan lapa oli paremmmin hallussa, vaikka en siihen ole täysin tyytyväinen vieläkään”, Pulkkanen summaili hyväksi luonnehtimaansa kierrosta tuulisessa kelissä.

Lauantaina hän kertoi saaneensa ”oivalluksen”, joka kantoi peliä etenkin kolmannen kierroksen toisella puoliskolla.

Kykenetkö tätä avaamaan tarkemmin?

”Oivallus liittyi mailan tulokulmaan osuma-alueella. Sitä on kuitenkin vaikea avata lyhyesti.”

Kierroksensa päättyessä Pullkanen oli 15. Iltapäivän edetesä suomalainen on noussut jo 11:ksi.

Sami Välimäen sijoitus painui sunnuntaina päälle 50:n (73-65-71-71,-10)

Ras al Khaimah Classicia ensimmäisestä kierroksesta asti johtaneella Ryan Foxilla oli ennen yhdeksää viimeistä reikää pallo hallussaan ja kolmen lyönnin johto (-19).

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä. Tästä palveluun >>