Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella vahva alku vuoteen 2019 Abu Dhabissa – irlantilainen räväytti superkierroksen

Shane Lowryn kenttäennätys jäi muutamien senttien päähän

Tapio Pulkkanen pelasi vahvan avauksen kauden 2019 ensimmäisen Rolex Seriesin osakilpailun avauskierroksella. Pulkkanen on hyvin ylemmässä keskikastissa, mutta kärkeen pelannut Shane Lowry ampui peräti kymmenen birdietä avauskierroksellaan!

Tapio Pulkkanen oli ainoa suomalainen pelaaja aamupäivän peleissä Abu Dhabi Championshipissa. Seitsemän miljoonan dollarin Rolex Seriesin osakilpailussa ladataan todella suuret ennakkoastelmat lähdettäessä European Tourin kauteen 2019. Kuka ikinä kisan voittaa tai sijoittuu korkealle, on myös korkealla kiertueen rankingissa pitkään. 

Pulkkanen avasi pelinsä heikosti. Hän teki päivän toisella väylällä, par-vitosella bogin. Vuoden ensimmäistä birdietä kilpailussa saatiin odottaa aina kahdeksnnelle väylälle saakka, jossa Pulkkanen kuittasi etuysin ainoan bogin. 

Takaysillä hän pääsi ensimmäisen kerran alle parin väylällä 11. Väylän 15 bogi palautti taas lähtöpisteeseen. Vahva loppu paransi kuitenkin sijoitusta kymmeniä pykäliä Pulkkasen tehdessä birdiet vaikeille 16 ja 17:nnelle väylille! Kierrostulos 70 (-2) oikeuttaa avauspäivän ollessa vielä kesken sijaan 28. 

”Hyvin meni tänään peli. Löin paljon griinejä ja birdiepaikkoja oli melko paljon. Myös väyläosumia oli hyvin kapealla kentällä. Rautalyönnit pitäisi vähän saada lähemmäs lippua tulevina päivinä. Putissa vauhti ei ollut tänään paras mahdollinen”, Pulkkanen tiivisti päivän tunnelmat. Parannettavaa jäi siis seuraaville päiville! 

Shane Lowry tykitti unelmakierroksen

Irlantilainen Shane Lowry pelaa tärkeää alkukautta. Maailmanlistan sijalla 75 oleva 31-vuotias tarvitsee nousun listan 50 parhaan joukkoon ennen huhtikuuta, jotta paikka The Mastersiin aukeaa. Lowry laittoikin melkoisen ilotulituksen avauskierroksella. 

Kortista löytyi kymmenen birdietä ja kahdeksan paria. Viimeisellä viheriöllä hänellä oli mahdollisuus rikkoa Henrik Stensonin kenttäennätys 62 (-10). Putti meni kuitenkin ohi ja hän pääsi sivuamaan kovaa ennätystä. 

”Olen harjoitellut hyvin. Saavuin Lähi-itään heti uuden vuoden jälkeen ja olen treenannut laadukkaasti ja paljon. On aina kiva saada kova alku kisalle, sillä koskaan ei tauon jälkeen oikein tiedä miten peli toimii kisatilanteessa”, Lowry sanoi kesken kierroksen haastattelussa. 

TV-ryhmissä pelannut Louis Oosthuizen näytti kuinka vaivatonta golf voi olla. Hän pelasi tuloksen 65 (-7), vaikka oli vielä viiden pelatun väylän jälkeen +2. Toista sijaa hänen kanssaan jakavat Mike Lorenzo-Vera ja Richard Sterne kolme lyöntiä Lowrya perässä. 

Parhaat pohjoismaalaiset ovat Sören Kjeldsen ja Alexander Björk tuloksessa 66 (-6). Brooks Koepka, (-5) Dustin Johnson (-3) ja Tommy Fleetwood (-3) ovat myös hyvin kisassa mukana.

Suomalaisista iltapäivän pelaajista Kalle Samooja on kerennyt pelata kahdeksan reikää yhden birdien ja seitsemän parin muodossa jakaen sijaa 48. Kim Koivu on tehnyt alkuun kolme paria ja on sijalla 74. Mikko Korhonen on lähtenyt heikosti porteista, hän on kisassa toiseksi viimeisenä tuloksella +4 kuuden pelatun väylän jälkeen. 

Etsi luettavaa