Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella neljä lyöntiä kärkeen Italian Openissa: ”Hyvä lopetus kierrokselle, sunnuntaina lähdetään jahtiin”

Tapioi Pulkkasen peli oli neljän reiän jaksoa lukuunottamatta parasta a-luokkaa. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen (67-70-68,-8) on ennen viimeistä kierrosta jaetulla neljännellä sijalla edellään Ranskan Julien Guerrier (-12) ja Romain Langasgue (-11) sekä Puolan Adrian Meronk (-11). Päivän toiseksi parhaan tuloksen tehnyt Kalle Samooja (-5) on 12:s, Sami Välimäki (par) 37.

Tapio Pulkkanen pelasi suurimman osan lauantain kierroksestaan kenttäpelin osalta mainiosti, ajoittain jopa loistavasti etenkin lähestymisissä. Hän näytti osaamistaan kaikilla pelin osa-alueilla heti ulosmenossa, jossa syntyi kolme birdietä.

Hattu-Tapio nousi ulosmenon viimeisillä väylillä hetkeksi kisan jaetulle johtopaikalle.

Enempäänkin olis ollut mahdollisuuksia myös kierroksen toisella puoliskolla, jossa Pulkkanen jätti hieman epäonnisena, ja lyhyitä putteja missanneena mahdollsuuksia käyttämättä.

Takaiskuja hän koki etenkin väylillä 13-16, mutta lopetus kierrokselle oli vakuuttava.

”Kokonaisuutena oli hyvä rundi. Alkuun oli puttien vauhtien kanssa vähän ongelmia, mutta pelastin hyvin pareja. Puolivälin lähestyessä oli hyvä meno päällä. Takalenkillä tuli sitten missattua lyhyitä putteja, joka pudotti kärjestä.”

Neljän reän jaksossa (13-16) Hattu-Tapio missasi kolme puttia joiden mitat olivat 75 sentin ja 1,3 metrin välillä.

”Lyöminen tuntui erityisen hauskalta siksi, että molemmat kierteet tottelivat aika kivasti. Hyvän lopetuksen sain kierrokselle, huomenna lähdetään jahtiin”, Pulkkanen lupasi.

Kolmen birdien putki nosti Pulkkasen kärkeen

Tapio Pulkkanen aloitti kierroksensa neljällä parilla. Tämän jälkeen alkoi tapahtua, suomalaisittain erittäin mukavia asioita,

Kentän viides (par-4) oli lyhennetty 261 metriseksi, joten melkoinen osa pelaajista lyö sitä lennossa kohden viheriötä vesiesteen yli.

Pulkkasen avaus painui viheriön taakse bunkkerin viereen normaalia pidempään heinään. Sieltä hän sai hyvän kontaktin palloon, joka päätyi vajaan kahden metrin päähän. Birdieputin upottua Hattu-Tapio oli tulosllistalla kolmantena yhteistuloksella -6.

Kuudennella Pulkkasen lähestyminen spinnasi muutaman metrin lipun takaa vauhdilla kohden reikää, osui sen reunaan ja päätyi reiluun metriin. Toinen perättäinen birdie nosti suomalaisen jaetulle toiselle sijalle lyönnin päähän Pavonista.

Myös seitsemännellä (par-3) Pulkkanen löi mainion ja rohkean lähestymisen 167 metrin matkalta kahteen metriin ja upotti birdieputtinsa.

Birdie oli eritttäin lähellä myös seuraavalla, kentän vaikeimmalla väylällä. Pulkkanen löi lähes 300 metrisen avauksen jälkeen 165 metristä lähestymisensä neljään metriin. Birdieputti kierähti oikean reunan kautta lähes täyden kierroksen, mutta ei uponnut.

Yhdeksännellä (par-5) Pulkkanen ei yltänyt kahdella viheriön tasolle, sillä avaus taipui oikealle bunkeriin. Hän teki kuitenkin varsin helpon parin. Birdieputti lähti matkaan 17 metrin päästä.

Toinen kierähdys kympillä

Hattu-Tapion vahva kenttäpeli jatkui sisääntulon ensimmäisellä väylällä. Hän löi kympillä lähestymisensä 6,5 metrin päähän reiästä. Birdieputti näytti suomalaissilmin katsottuna uppovan, mutta kahdeksikon tavoin se kierähti oikean reunan kautta ulos.

11:lla (par-4) Pulkkasen mainio avaus suuntautui hieman liikaa vasemmalle, kuitenkin vain 26 metrin päähän reiästä vasemmalle karheikkoon. Nosto viheriön vierestä vieri muutaman 3-4 metriä pitkäksi, birdieputin Pulkkanen missasi tehden parin.

Sisääntulon ensimmäisellä par-viitosella pitkä avaus painui hivenen liikaa vasemmalle, 180 metrin matkalta Pulkkanen kuitenkin taiteili toisen lyöntinsä taitavasti viheriölle ylärinteestä. Tuloksena oli vaivaton kahden putin birdie..

Kolme missattua puttia

Upeasti kulkenut kenttäpeli sai jatkoa myös 13:lla. Pulkkanen naulasi par-kolmosella avauksensa 1,15 metrin päähän reiästä. Birdieputin hän harmittavasti missasi.

14:s oli suomalaisittain raskas. Avaus vasemmalle bunkkeriin, josta toinen lyönti taisi osua lippaan, pompaten lähes samaan mittaan karheikon puolelle. Kolmas viheriölle, jossa kolme puttia. Bogeyputti livahti ohi vain 75 sentin matkalta.

Adrian Meronkin avaus 16:lla oli yksi päivän komeimmista. Puolalainen kuitenkin missasi eagle-puttinsa.

15:lla avaus painui oikealle bunkkeriin, josta siirtolyönti väylälle, nosto viheriölle ja kahden putin bogey.

16:lla Pulkkkasella oli malttia. Matkan puolesta hän olisi helposti yltänyt viheriölle, mutta edelliset kolme avausta olivat karanneet väylän molemmin puolin.

Rauta-avauksen jälkeen Pulkkanen nosti pallonsa wedgellä viheriölle, 1,3 metrin päähän reiästä. Putteri oli edelleen kylmänä, kahden putin par.

Loppu oli komea, Tapio Pulkkanen ei masentunut väylillä 13-16 tulleista takaiskuista.

17:lla hän naulasi lähestymisen (par-3) lähes tap-in etäisydelle ja teki birdien. Viimeisellä pitkä drive osui väylään, Pulkkanen pääsi lyömään raudalla palloa kohden viheriötä. Tämänkin hän teki rohkeasti pelkäämättä vasemmalla olevaa vesiestettä.

Upea kahden putin birdie toi lopputulokseksen 68,-3. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä ja sijoitus jaettu neljäs.

Kalle Samooja (-5) nousi sijalle 12:s, hänen tuloksensa 66,-5 oli päivän toiseksi paras Romain Langasguen (62,-9) jälkeen.

Sami Välimäki (par) lähtee viimeiseen päivään sijaluvulta 37.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa